18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

"Kalleşçe saldırılarla amaçlarına ulaşamayacaklar"

Kuşadası'nda geçtiğimiz cumartesi günü bombalı saldırı düzenlenen minibüsün şoförü Cemal Uçar, kalleşçe 3-5 kişinin canını alarak hiç kimsenin amacına ulaşamayacağını söyledi.

Bombalı saldırı düzenlenen minibüsün şoförü Cemal Uçar, tedavi gördüğü Özel Kuşadası Hastanesi'nde yaşadıklarını anlattı. Gelişmeleri dakika dakika anlatan Uçar, şüpheli bir kişinin 3 kez minibüse bindiği ve tek gözünü kaybettiği yolundaki haberlerin yanlış olduğunu açıkladı.

Saldırıyı "adice bir pusu" olarak nitelendiren Uçar, "Keşke bu insanlık dışı olayda hiç kimse ölmeseydi. Benim gibi hafif atlatsaydı" dedi. Kalleşçe 3-5 kişinin canını alarak hiç kimsenin amacına ulaşamayacağını vurgulayan Cemal Uçar, ölenler için büyük üzüntü yaşadığını belirterek, "Böyle kalleşçe insanları öldürmek insanlık dışı. Teke tek, göğüs göğse mücadele etseler ya. Saldırının olduğu gün, şüphelenecek hiçbir durum yoktu. Duraktan müşterisiz çıktım. İlk müşteriyi Meram Sitesi yanındaki su kemerlerinden aldım. Garaja vardığımda 3 yolcu indi, ama yerine 2 yolcu bindi. Daha sonra da Yeni Mahalle'den iki yolcu daha aldım. Minibüs duraklarına 4 yolcuyla geldim. Bütün turistleri buradan aldım, toplam 8 kişiydiler. 12 kişiyle Türkmen girişine kadar geldim. Burada inenler ve binenler oldu. Olay yerine geldiğimde sadece öndeki 2 yer boştu" diye konuştu.

Kervansaray'a doğru döndüğünde 1 bayan ve 2 erkeğin işaret ettiğini kaydeden Uçar, patlamanın etkisiyle bundan sonrasını hatırlamadığını ifade ederek, "Patlama ben bu 3 kişiyi aldıktan sonra mı yoksa almadan mı gerçekleşti bilmiyorum. Ama araba durduğu anda patladığını hatırlıyorum" şeklinde konuştu. Uçar, karşı yönden gelen minibüstekilerin kendisini alıp hastaneye götürdüğünü sonradan öğrendiğini ve gözlerini hastanede açtığını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Temmuz 2005 Çarşamba 13:30:28
Güncelleme :20 Temmuz 2005 Çarşamba 13:56:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?