22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

30 yılda 100 turist müslüman oldu

Kuşadası'na son 30 yılda tatil için gelen yabancı turistlerden 100'ü Müftülüğe başvurarak Müslüman oldu.

Kuşadası'na tatil için gelip İslamiyet'i seçen turistler arasında, Katolik Hristiyanlar 46 kişiyle birinci sırada yer aldı. Bunları 22 kişiyle Protestan, 6 kişiyle Ortodoks Hristiyanlar ile bir Musevi izlerken, Türkiye tatili sonrasında İslamiyet'i seçenler arasında 14 dinsiz ve ateist yer aldı. Türkiye'ye gelerek Müslüman olmayı tercih eden turistlerden 19'unun Alman, 14'ünün Hollandalı, 11'inin İngiliz ve 10'unun Romanyalı olduğu öğrenilirken, aynı dönemde farklı dinlere mensup 5 Türk vatandaşı da İslamiyet'i tercih etti.

Kuşadası Müftüsü İsmail Günay, yaptığı açıklamada, son 30 yıl içinde 5'i Türk vatandaşı olmak üzere toplam 100 kişinin müftülüğe başvurarak Müslüman olduğunu söyledi. Müslüman olmak için müftülüğü ziyaret edenlerin çoğunun, bu kararı verirken, Kur'an-ı Kerim'i ve Müslümanların yaşam biçimini incelediklerini ve gözlemlediklerini ifade eden Günay, Müslüman olmak için müracaat edenlerin, genelde ülkemize tatil için gelen turistlerden oluştuğunu kaydetti.

Müftü Günay, Müslümanlığın dünyada gittikçe yaygınlaştığını, çeşitli ülkelerden seyahat amaçlı gelen turistlerin, burada edindikleri izlenime göre ülkelerine döndükten sonra İslam dinini en ayrıntılı şekilde araştırdıklarını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2007 Cuma 16:19:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?