24
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

42 hayat kadını gözaltında

Kuşadası'nda, polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda, vatandaş ve turizmcilerin yoğun şikayetlerine neden olduğu bildirilen yabancı uyruklu 42 hayat kadını yakalanarak gözaltına alındı.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şikayet ve ihbarları değerlendiren Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı üzerine 4 ayrı otele baskın yaptı. Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından Lida, Oscar, Damla ve Truva 2 isimli otellere dün gece gerçekleştirilen baskınlarda, Rusya, Azerbaycan, Ermenistan, Kırgızistan, Gürcistan, Romanya ve Moldovya uyruklu olduğu öğrenilen 42 hayat kadını gözaltına alındı.

İlk sorgulamaları polis tarafından yapılan hayat kadınlarından 14’ünün aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olduğu ortaya çıktı. Yapılan soruşturmada, 14 hayat kadınının Türkiye’de daha rahat çalışabilmek için para karşılığı Türk erkeklerle evrak üzerinde evlilikler yaptığı ortaya çıktı. 42 hayat kadını ifadelerinin alınmasının ardından savcılığa sevkedilirken, fuhuş yapıldığı belirlenen 4 otel hakkında da yasal işlem başlatıldığı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 16:11:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?