19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

5 yıldızlı otel niyetine..

Tatil için Bulgaristan’dan Kuşadası’na gelen 165 turist sokakta kaldı. Veni Tur isimli acentenin turistleri gönderdiği otelle herhangi bir anlaşma yapmadığı öğrenildi.


Bulgaristan'dan Kuşadası'na tatile gelen 165 turist, ülkelerindeki acente tarafından dolandırılınca ortada kaldı. Üç gündür Kuşadası'nda bekleyen turistlerin en kısa zamanda ülkelerine geri döneceği ifade edildi.



Otobüslerle pazartesi günü Kuşadası'na gelen 165 turist, 10 günlük tatil için beş yıldızlı Tusan Oteli'ne yerleşmek istedi. Kendileri için yer ayrılmadığını öğrenen turistler şaşkına döndü. Veni Tour isimli Bulgar şirketine kişi başına günlük 45 YTL ödediklerini söyleyen turistler, tatillerinin ilk gecesini parkta geçirdi. İkinci gece Kuşadası Belediyesi'nin sahip çıktığı Bulgar turistler, belediyen düğün salonunda kaldı. Ayrıca ikramlarda bulunularak karnı doyurulan turistlerin otobüslerle Bulgaristan'a gönderilmesi bekleniyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Kuşadası Şube Başkanı Bülent İlbahar, "Ne yazık ki acente yüzünden Bulgar turistler sokakta kalmış. İki acente arasındaki bir problem, bizi ilgilendirmiyor." dedi. Kuşadası Otelciler Derneği Başkanı Gürhan Hurda ise, "Veni Tour ile bu grup için hiçbir anlaşmamız yok. Otelimizde de boş odamız bulunmuyor. Acentenin sahibi Vanatta Guleecynese'nin telefon numarasını turistlerden edinip görüştüm ve anlaşma yapılmadığını ifade ettim." şeklinde konuştu.

Zaman
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 09:56:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?