29
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

9 aylık turizm verileri

Kuşadası’nın 9 aylık turizm istatistikleri açıklandı. Kuşadası Limanı'na yılın 9 ayı içerisinde 498 turist gemisi sefer yaptı. Turist gemileri bu süre zarfında toplam 447 bin 145 turisti Kuşadası'na getirdi.


Edinilen bilgiye göre, Konaklama turizminde bu yıl büyük bir çıkış yakalayan ve yüzde 90’ları aşan bir doluluk elde eden Kuşadası'nda kruvaziyer turizminde ise yılın 9 aylık bölümünde önceki yıla oranla yüzde 20’lik bir artış sağlandı. Ancak gemi sayısındaki artışa rağmen gelirlerdeki düşüş ise düşündürürken, gelen turistlerin ayrı oranda Kuşadası çarşılarına yansımaması da ayrı bir tartışma yaratmaya devam ediyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Kuşadası Turizm Danışma Müdürlüğü'nden alınan istatistiki bilgiye göre yılın ilk 9 ayında günübirlik olarak toplam 447 bin 145 yabancı turist Kuşadası Limanı’ndan ilçeye giriş yaptı. Aynı dönemde Kuşadası limanına sefer yapan turist gemisi sayısı ise 498 olarak gerçekleşti. Kuşadası'na deniz yoluyla gelen turistlerin büyük çoğunluğunu Amerikalılar oluştururken, ABD vatandaşlarını sırasıyla İngiliz, Kanada, Almanya, İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan, Güney Kore ve Hollanda uyruklu turistler izliyor.

Bu arada, Kuşadası Setur Marina'ya ise yılın ilk 9 ayı içerisinde 374 yat giriş, 339 yat ise çıkış yaparken, Yunan adalarına sefer yapan feribotlar ise 9 ayda 598 sefer gerçekleştirdi. Bu seferlerde Kuşadası'na 41 bin 380 turist giriş yaparken, 42 bin 561 turist ise günübirlik olarak Kuşadası'ndan Yunan adalarına gitti.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 16:47:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?