20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

92 kaçak göçmen yakalandı

Aydın’ın Didim ve Kuşadası ilçelerinde jandarmanın düzenlediğini operasyonlarda yasa dışı yollardan yurda giriş yapan toplam 92 kaçak göçmen yakalandı. Deniz yoluyla yurt dışına çıkmaya çalışan kaçaklar gözaltına alınırken, olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı.


Edinilen bilgiye göre; Didim Tekağaç Mevkisi açıklarında bot içerisinde şüpheli kişilerin görüldüğü yönünde alınan bir ihbarı değerlendiren sahil güvenlik ekipleri, temin ettikleri 3 adet bot ile yasa dışı yollardan Yunanistan’a geçmeğe çalışan 43’ü Filistin, 14’ü Somali ve 4’üde İran uyruklu olmak üzere toplam 61 şahsı yakaladı. Didim İlçe Jandarma Komutanlığına sevk edilen şüpheliler, ikamet tezkerelerinin bulunduğunun anlaşılması üzerine ifadelerinin alınmasının ardından savcılık tarafından serbest bırakıldı.

Alınan bir ihbar doğrultusunda Büyük Menderes Deltası Milli Parkı içerisinde de aramalar yapan jandarma ekipleri, Poyraztepe Mevkisinde yurda yasa dışı yollardan giriş yapan ve aynı yolardan yurt dışına çıkmaya çalışan 15’i Afganistan, 7’si Moritanya, 3’ü Pakistan ve 1’si de Filistin uyruklu olmak üzere toplam 26 kaçak göçmen yakalandı. Öte yandan, Didim Tekağaç Mevkisinde sürdürülen arama faaliyetleri sırasında ise bir bot içerisinde Yunanistan’a kaçma hazırlığında olan 5 Afganistan uyruklu kaçak göçmen daha ele geçirildi. Son iki operasyonda ele geçirilen toplan 31 kaçak göçmen ifadelerinin alınmasının ardından sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne sevk edildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından el konulan olaylarla ilgili olarak başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

..
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2008 Cuma 14:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?