20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

ADD üyeleri Milli Parkı gezdi

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kuşadası Şubesi üyeleri, Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı beldesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı’na tanıtım gezisi düzenledi. 

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) rehberliğinde gerçekleştirilen gezide sadece piknik yapılan ve denize girilen yer olarak bilinen milli park, farklı yönleriyle ADD üyelerine tanıtıldı. 

Tanıtım gezisi sırasında Akdeniz Maki Florası’nın hemen hemen bütün bitki türlerinin en canlı ve sağlıklı örneklerini barındıran Dilek Yarımadası Milli Parkı’nın önemli doğa, memeli, kuş ve bitki alanı olduğuna dikkat çekilerek, bu alanların özellikleri geziye katılanlara anlatıldı. 

ADD üyeleri, birçok kez milli parka geldiklerini, piknik yaptıklarını ancak bu etkinliğin kendilerine milli parkın farklı yönlerini ve özelliklerini tanıma açısından çok yararlı olduğunu söylediler. EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü ise sadece karasal değil deniz eko sisteminin de çok önemli olduğunu, milli park kıyılarında yaşayan önemli sualtı canlıları bulunduğunu belirterek, “Milli Park sahilleri, Türkiye’de yapılaşmanın olmadığı en temiz ve doğal kıyılardan biri. Doğal ve kültürel kaynak değerleri ile kontrollü olarak koruma-kullanma dengesi kurularak gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Deniz ekosistemi için, milli parkın güney kıyılarında kurulması düşünülen balık çiftlikleri, buradaki doğal yaşamı etkileyerek tahrip edecek. Neredeyse tüm Avrupa’daki bitki türlerini bünyesinde barındıran ülkemizde, milli parkın Asya-Akdeniz ve Avrupa’daki birçok bitki çeşidine sahip olması, dünya botanikçilerinin ilgisini buraya çekeceğini belirttik. Alandaki önemli birçok bitki türlerini özellikleriyle tanıttık” dedi. 

.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2008 Salı 18:23:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?