20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Almanlar Kuşadası'na hayran kaldı

Kuşadası Özel Ü. Naci Akdoğan Okulları'nın kardeş okul projeleri devam ediyor. Kardeş okul projesi kapsamında bu yıl Kuşadası'na gelen Almanya'nın Marl şehri okulu Geschwister School Gymnasium'un öğrencilerine ve öğretmenlerine çeşitli etkinliklerle Türkiye ve Kuşadası tanıtıldı.


Gerçekleştirilen yedi günlük proje kapsamında Kuşadası'na gelen Alman öğrenci ve öğretmenler, Kuşadası'nın simgesi olan Güvercinada ve Tarihi Öküz Mehmet Paşa Kervansarayı'nın yanı sıra Kuşadası'ndaki birçok tarihi yeri ziyaret etti. Efes Antik Kenti, Efes Müzesi ve Meryemana Evi'ni de profesyonel rehber eşliğinde gezen Alman öğretmen ve öğrenciler Kuşadası ve çevresine hayran kaldı.
Kuşadası Özel Ü. Naci Akdoğan Okulu öğrencilerinin evlerinde misafir ettiği Alman öğrenciler, bu sayede Türkiye'de yaşam tarzını, yemekleri, yöresel oyunları ve şarkıları öğrenmeye çalıştı. Su parkında eğlenceli vakit geçiren grup son gün Kuşadası Eğitim ve Geliştirme Vakfı tesislerinde gerçekleştirilen mangal partisiyle Kuşadası'na ve Türkiye'ye veda etti. 7 gün içerisinde çok güzel vakit geçirdiklerini belirten Alman öğrenciler, Kuşadası ve çevresine hayran kaldıklarını ve Türk misafirperverliğinden son derece etkilendiklerini söylediler.

iha
Yayın Tarihi : 28 Eylül 2008 Pazar 18:07:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?