18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Altan Güvercin Müzik Yarışması başlıyor

Türkiye’de popüler müzik alanında 17 yıldır yürütülen tek müzik yarışması olan ve bu yıl 6-11 Eylül 2004 tarihlerinde gerçekleştirilecek Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması’nın finalinde bu yıl, geçmiş senelerde büyük ödülü kazanan 10 besteci yarışacak.

Yarışma Düzenleme Kurulu tarafından belirlenen 10 ödüllü besteci, yarışmaya katılacak bestelerinin yorumcularını kendileri belirlediler.

17. Kuşadası Festivali ve Altın Güvercin Müzik Yarışması’nda yarışan bestelerin kaset ve CD’si yarışma sonrasında müzik piyasalarına sunulacak.


Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, Türkiye’de 17 yıldır aralıksız düzenlenen tek müzik yarışması olan Altın Güvercin’in bu yıl da renkli festival programı ve bu seneye özgü farklı finaliyle yine Türkiye’deki müzik gündeminde yerini bulacağını belirtti. Final gecesi verilecek özel ödüllerden, Kuşadası Festivali Altın Güvercin Müzik Yarışması bünyesinde artık gelenekselleşen ’Barış Manço Onur Ödülü’nün 5.’sine bu yıl Mazhar Fuat Özkan grubu layık görüldü. Bir diğer özel ödül olan ’Ozan Türker Özel Ödülü’ ise finalde yarışan en genç yorumcuya verilecek.


Her yıl olduğu gibi bu yıl da yorumcular şarkılarını ünlü şef Turhan Yükseler yönetimindeki Büyük Orkestra eşliğinde seslendirecek. Geçmiş yıllardan farklı olarak otorite jürisinin bulunmadığı bu yıl bestelerin değerlendirilmesi Kuşadası halkından oluşan 10 kişilik jüri tarafından yapılacak ve puanlama noter huzurunda gerçekleştirilecek. Yarışma sonunda birinciye altın güvercin ve 25 milyar Türk Lirası, ikinciye gümüş güvercin ve 15 milyar Türk Lirası, üçüncüye de bronz güvercin ve 10 milyar Türk Lirası verilecek. Bu yıl şampiyonlar şampiyonunun belirleneceği yarışmada: Fatih Erkoç, Gökhan Tepe, Ayhan Yener, Pelin Özülkü, Beste Sönmezocak, Nükhet Duru, Suavi, Tuğrul Arsever, Hürriyet Narin ve Aydın Kahya yarışacaklar.

 

AYDIN (İHA) -
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2004 Perşembe 16:52:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?