19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Altungün koltuğunu devretti

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün makam koltuğunu 6. sınıf öğrencisi Gökçe Ürgen’e bıraktı.


23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yapılan makam ziyaretlerinde
Kuşadası Yedieylül İlköğretim Okulu 6.Sınıf öğrencisi Gökçe Ürgen ve arkadaşları İzel Deveci, Tuğçe Targitay, okul müdürü Fethi Pala ve rehber öğretmen Yonca Morgül ile birlikte Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ü makamında ziyaret ederek isteklerini iletti. Görüşmenin ardından, Kuşadası’nın yeni Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün koltuğuna oturan küçük Gökçe, çalan telefonlara da cevap vererek kısa süreliğine de olsa belediye başkanlığı yaptı.


23 Nisan nedeniyle Kuşadası Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan küçük Gökçe, Kuşadası’nın yeni belediye başkanı M. Esat Altungün’den arkadaşları adına isteklerde bulundu. Kuşadası’nın öncelikle tiyatro salonu ve kültür merkezine kavuşturulmasını isteyen Küçük Gökçe, diğer isteklerini de şöyle sıraladı: “Öncelikle tiyatro ve kültür sarayının yapılarak sosyal faaliyetlerimizi gerçekleştireceğimiz bir yere sahip olmak istiyoruz. Çağdaş bir ilçeye yakışan park, oyun ve spor alanlarının çoğaltılması ve korunması bizleri mutlu edecektir. Sokaklarda dolaşan başıboş köpeklerin koruma altına alınmasını istiyoruz. Sağlıklı ve temiz bir çevrenin oluşturulmasında, ağaçlandırma, yolların bakım ve onarımlarının hızlandırılması ortak sevincimiz olacaktır. Okul bahçemize oturma bankları konulması ve bahçede bulunan çöp konteynırlarının sayısının arttırılması gerekiyor. Eğitim ve öğretimle ilgili ihtiyaçlarımızın olanaklar ölçüsünde az da olsa belediye tarafından karşılanmasını istiyoruz. Yoksul ve Ekonomik durumu yetersiz öğrenci arkadaşlarımızın ihtiyaçlarının belediye tarafından karşılanması bizleri mutlu eder”


Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, ziyaretlerinden ötürü okul yönetimine ve öğrencilere teşekkür ederek “ Öğrencimizin istekleri ve temennilerini dikkate alacağız ve almak zorundayız. Çünkü bunlar yerel yönetimlerin asli görevleri. Bizim önceliğimiz okullarımız, öğrencilerimiz ve eğitmenlerimiz. Okullarla ilgili projelerimizi önümüzdeki eğitim ve öğretim yılında uygulayacağız” diye konuştu.
Altungün konuşmasından sonra öğrencilere ve okul yöneticilerine hediyeler verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2009 Perşembe 12:58:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?