19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Altungün'den gençlere özel ilgi

29 Mart seçimleri öncesi çeşitli kesimlerle bir araya gelen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası Belediye Başkan Adayı Esat Altungün, dün gece Kuşadası’nda yaşayan gençlerle buluştu.

Nargileci Cafe’de gerçekleştirilen toplantıda gençlere 29 Mart seçimlerinin ardından Kuşadası’nda yapacağı yenilikleri anlatan M. Esat Altungün, gençlerin sorunlarını da dinledi. Altungün yaptığı konuşmada; Kuşadası’nın bugünkü kötü durumundan onar yıl ilçeyi yöneten Engin Berberoğlu ve Fuat Akdoğan’ın sorumlu olduğunu belirterek, öncelikli hedeflerinin iktidara geldikten sonra Kuşadası’nı ayağa kaldırmak ve Kuşadası’nı turizmde hak ettiği üst seviyelere taşımak olduğunu ifade etti.

Kuşadası’nın çözüm bekleyen pek çok sorunu bulunduğunu anlatan Altungün, en önemli sorunların alt yapı ve işsizlik olduğunu vurgulayarak, iktidara geldikten sonra altyapı sorununu iki yıl içerisinde kökünden çözeceklerini söyledi. Altungün konuşmasına şöyle devam etti: “Kuşadası’nı yöneten belediye başkanları 18 senedir bir altyapı sorununa çözüm getiremedi. Biz bu sorunu en kısa sürede halledeceğiz. Kuşadası’nı yaşanabilir bir kent haline getireceğiz. İşsizlik sorununu da belediye bünyesinde açılacak insan kaynakları birimi ile çözmeyi planlıyoruz. Amacımız her evden en azından bir kişiyi sigortalı işçi yapmak. Gençlerden isteğimiz Kuşadası’nı bugüne kadar yöneten belediye başkanları hakkında iyi bilgi edinmeleri”

Kuşadası’ndaki kültürel ve sosyal etkinliklerin az olduğuna dikkat çeken Altungün, gençlerin uzun yıllardır ihmal edildiğini kaydederek, “Kuşadası’nın kültürel etkinliklere ihtiyacı var. Bu etkinlikleri Altın Güvercin ve festivali ile sınırlı tutmamalıyız. Bunların yanında, özellikle gençlerimize yönelik daha pek çok etkinlik olması gerekir. Bu etkinlikler hem Kuşadası’nın adını duyuracak hem de Kuşadası’na yerli ve yabancı turistin gelmesini sağlayacak. Böylece gelen turistlerden esnafımız da faydalanacaktır” dedi.

Bu doğrultuda tüm hazırlıklarını tamamladıklarını ve projeler geliştirdiklerini vurgulayan Altungün, gençleri kahve köşelerinden kurtarmak amacıyla Kuşadası’na bir “Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi” kazandıracaklarını kaydederek, “iktidara gelir gelmez Kültür, Sanat ve Gençlik Merkezi’nin temelini atıp, bir yıl içerisinde inşaatını tamamlayarak açılışını yapacağız” diye konuştu.

Daha sonra Türkmen Mahallesi Nil Cafe’deki seçim bürosunda CHP’li gençlerin düzenlediği etkinliğe katılan Altungün, burada da gençlerle uzun uzun sohbet etti.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Şubat 2009 Çarşamba 18:22:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?