16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Anadolu Lisesi halı sahaya kavuştu

Hayırsever Derici Mustafa Gürbüz tarafından yaptırılan ve 2000 yılında hizmete giren Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi halı sahaya kavuştu. Halı sahanın hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende, ayrıca okuldaki hayırsever köşesi ile yağmurluğun da açılışları gerçekleştirildi.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Kuşadası Garnizon Komutanı Binbaşı Umut Bütün, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Dağlı, Kuşadası Emniyet Müdürü Şenol Zeybek, Kuşadası Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkkan, Kuşadası Sağlık Grup Başkanı Şükrü Güngör, okulu yaptıran hayırsever Derici Mustafa Gürbüz'ün eşi Zehra Gürbüz ve çocukları ile ilçedeki okul müdürleri, ve Anadolu Lisesi öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi Müdürü Hayati Gözalan'ın açılış konuşmasıyla başlayan törende ilk konuşmayı yapan hayırsever Mustafa Gürbüz'ün eşi Zehra Gürbüz, öğrencilere seslenerek, Kuşadası'na böyle bir okul kavuşturdukları için çok mutlu olduklarını belirtti. Zehra Gürbüz, “ Okulu sadece yapmakla yetinmeyip, tüm eksiklerinin giderilmesine de sürekli yardımcı oluyoruz. Sizler Türkiye'nin geleceğisiniz. Sizlere yapılan bu yatırımlar az bile. rahmetli eşimin ismini bir eğitim kurumunda yaşatmaktan gurur duyuyorum “ dedi.

Daha sonra konuşan Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ise Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi'nin her yönüyle örnek bir okul olduğunu belirterek, hayırsever Zehra Gürbüz'ün elini öptü. “Böyle hayırseverleri hiçbir zaman unutmamamız lazım” diyen Kaymakam Esen, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada, “Her türlü imkana sahipsiniz. Sınıflarınızda sayınız ideal, öğretmen eksiğiniz yok. Başarınız için hiçbir olumsuzluğunuzun olmaması, istediğiniz üniversiteye girmenizde büyük bir şanstır. Size bu imkanların sağlanmasında katkıları bulunan hayırsever Zehra Gürbüz ananızın elini öpmelisiniz ve başarılı olmaya söz vermelisiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından ilk olarak Kuşadası Anadolu Lisesi'ni yaptıran ve önceki yıl hayatını kaybeden Derici Mustafa Gürbüz'ün eşi Zehra Gürbüz tarafından yaptırılan yağmurluk ile yine hayırsever Mustafa Gürbüz adına yaptırılan onur köşesi törenle hizmete açıldı. Hayırseverlerin büyük boy fotoğraflarıyla ve şahıslarına ait bilgilerin bulunduğu onur köşesinde periyodik olarak hayırsever Derici Mustafa Gürbüz ile eşi Zehra Gürbüz'ün nüfus cüzdanları, okul belgeleri, imalatçı belgeleri, kendilerine ait özel eşyalar sergilenecek.

Bu açılışların ardından, Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi halı sahası törenle hizmete açıldı. Açılışı gerçekleştiren Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Anadolu Lisesi'nin okul binası, eğitim araç ve gereçleri, sosyal tesisleri ve spor salonunun yanında modern bir halı sahaya da kavuştuğunu belirterek, “Bu okulla gurur duyuyoruz” dedi. Kalabalık bir davetli topluluğunun katılımıyla hizmete açılan Kuşadası Derici Mustafa Gürbüz Anadolu Lisesi halı sahası yap-işlet-devret modeliyle yapıldı. Okul aile birliğinin Mal Müdürlüğü'nden kiraladığı hazine arazisi üzerine yapılan halı saha, daha sonra ihaleye çıkarıldı. Halı sahası inşaatı yapan Mustafa Avcı, mesai saatleri dışında 3 yıl süreyle halı sahayı işletecek ve daha sonra okula devredecek.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2007 Perşembe 13:07:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
edıp talat cakır IP: 88.242.152.xxx Tarih : 2.08.2008 19:54:40

okula ılk defa gelmeme ragmen cok begendım okulu calısanlarını okulda cok guzel bır cok ımkan var halı sahası spor salonu burda okumak suzel olur