19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Aşk sınır tanımıyor

Kırgızistan'da tanışarak birbirlerine aşık olan Amerikalı Elise Ann Hamill ve Murat Akça, Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde düzenlenen düğün töreniyle hayatlarını birleştirdi. 

Murat Akça, 5 günlük eşi Elise Ann Hamill Akça ile tanışmalarını ve evliliklerini anlattı. Mütercim tercümanlık yaptığı Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te 1.5 yıl önce tanıştıklarını kaydeden 26 yaşındaki Murat Akça, kriminolog olan 24 yaşındaki Amerikalı eşinin Barış Gönüllüleri Derneği adına Bişkek'te öğretmenlik yaptığını söyledi. Tanıştıktan kısa süre sonra birbirlerine aşık olduklarını belirten Akça, daha sonra evlenmeye karar verdiklerini ve evlenmek için ailesinin yaşadığı Kuşadası'na geldiklerini ifade etti. 

Evliliklerinin maddi menfaatten uzak olduğunu kaydeden Murat Akça, Amerika'ya yerleşmeyi şimdilik düşünmediklerini vurgulayarak, "Belki ileride bu olabilir. Bizim evliliğimiz tamamen aşk üzerine kurulu" dedi. 

Evlendiği kişiye aşık olduğunu anlatan Elise Ann Hamill Akça ise, "Amerikalı ya da başka milletten olması önemli değil. Önemli olan ortak noktada buluşup anlaşmak" diye konuştu. 

Evliliklerinin tek nedeninin aşk olduğunu dile getiren Akça çifti, kültür farklılığının ise önemsiz olduğunu savundu.
İHA
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2006 Çarşamba 13:51:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?