18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Atık su tesisi için çalışmalar devam ediyor

Kuşadası Körfezi’nde deniz ve doğanın temizlenmesini sağlayacak atık su arıtma tesisi çalışmaları, kapsamlı olarak devam ediyor.


Yapılan çalışmalar doğrultusunda Kuşadası turizmini doğru yönde etkileyecek olan Kuş-Atak projesi, İller Bankası ve Kuşadası Belediyesi tarafından Atatürk Bulvarı’ndan Yılancı Burnu’ndaki terfi istasyonu taşıyıcı hatlarına kadar yapıldı. Yılancı Burnu’ndan Sabri Mumcu Caddesi’ne kadar döşenen binlik hatların İller Bankası ve belediye tarafından döşenmesine ise başlandı. Sabri Mumcu Caddesi’nden Değirmen Deresi’ndeki terfi istasyonuna kadar Kuş-Atak’ın ana arterleri de tamamlandı.


Kadıkalesi’ndeki pompa istasyonundan tüm Karaova mevkiini toplayan ana hatlar bitirilirken, terfi merkezinden Değirmen Deresi’ndeki pompa istasyonuna kadar ana arterlerinin borularının döşeme çalışmalarına da devam ediyor.


Bir ay içerisinde bitecek olan çalışmalar sonrasında, Kuş-Atak ana ishale hatlarının tamamlanmış olacağını, bitirilen hatlarla kanalizasyon hizmeti verilmeye başlanacağını, Karaova deşarj hattı çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağını ve turizm sezonuna yetiştirilmeye çalışılacağını belirten Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Kuşadası’nın hayalleri tek tek gerçekleşiyor. Kuşadası şu anda tüm turizm kataloglarında yer alıyor. Yapılan Kuş-Atak çalışmaları, Kuşadası’na büyük bir prestij ve potansiyel kazandıracaktır. 5 yıla yakın bir zamandan beri, gece gündüz çalışarak Kuşadası’nın alt yapısını ıslah ediyoruz. Bu çalışmalarımıza ilave olarak İller Bankası ile yapılan Kuş-Atak ishale hatları boru döşeme çalışmaları devam etmektedir. Kısa bir sürede bitirilecek olan Kuş-Atak ishale hatları boru döşeme çalışmaları, Kuşadası’na yeni bir çehre kazandıracak" şeklinde konuştu.

kuşadası
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 13:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?