19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Aydın Kuşadası' nda 44. Uluslararası hakem semineri...

Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından düzenlenen 44. Uluslararası Hakem Semineri, Kuşadası Fantasia Otel’de yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sabah saatlerinde başlayan seminerin açılış konuşmasını, yurtdışına giden Futbol Federasyonu Başkanı Levent Bıçakçı’nın adına yönetim kurulu üyesi Mahmut Özgener yaptı. Hakemlerden maçların yönetiminde adaletli ve eşit davranmayı ilke edinmelerini isteyen Mahmut Özgener, "Özerklik benim futbol anlayışımda, en önemli konulardan birisidir. Seçimle gelmek, beklentileri fazlalaştırmaktadır. Herkes görecektir ki, bu yönetim yenilikler sunacak, futbol camiasına olumlu mesajlar verecektir. MHK, artık özerkliğine kavuşmuş bir kurumdur. Sizlerden beklediğimiz, yapacağınız çalışmalardır. Mutlaka çeşitli hatalar olacaktır, ancak hatalar art niyetli olmadığı sürece, biz sizin hep yanınızda yeralacağız. Her şartta sizi destekleyeceğiz" dedi.

Mahmut Özgener, Türk futboluna bugüne kadar yaptığı hizmetlerle büyük emeği geçen eski Federasyon Başkanı Haluk Ulusoy’dan övgü ile sözederek, kendisi ve Futbol Federasyonu yönetim kurulu adına Haluk Ulusoy’a teşekkür etti.

Daha sonra söz alan Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Serdar Güzelaydın ise, "7 yıl boyunca Haluk Ulusoy’un ekibinde danışmanlığını yaptığım için, yapılanları ve yapılamayanları çok iyi biliyorum. Yeni yönetim olarak, yapılamayanları yapacak, yapılanları ise artıracağız. İşini yapmak isteyenlerin önünü açacağız. Özerkliğine kavuşan MHK’nın yükü oldukça artmıştır. Biz yönetim olarak elimizdeki tüm imkanları sunacağız, ancak sizlerden de, cesaret ve adalet bekliyoruz. Yeni bir dönem başlamıştır. Yeterki siz beklentileri iyi okuyun. Çağdaş yönetim anlayışımızda sorunları halı altına atarak değil, bizzat üstüne giderek çözeceğiz. 7 yıldır MHK ile ilgili, birçok haksız eleştiriler ve spekülasyonlar yapıldı. Bu yönetim size güveniyor. Bu yönetimin inanç ve güveni içinde, cesurca çalışacağınıza inanıyoruz. Artı ile eksilerin tartışılacağı ve doğruların bulunacağı ortamların yaratılması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

MHK Başkanı Sabri Çelik de, ilkelerinin adalet ve şeffaflık kavramını ön plana çıkartarak başarıyı yakalamak olduğunu belirterek, "Hakem kurulları en çok konuşulan futbol oluşumudur. Futbol dünyasında, acımasız rekabet arttıkça beraberinde hoş görününde azalmasını getirmiştir. Türkiye’de futbol, dünyanın gözünden kaçmayacak kadar gelişmiştir. MHK olarak tek ilkemiz, adalet ve şeffaflık kavramını ön plana çıkartarak başarıyı yakalamaktır. Bu kavramlardan kaçarsanız başarıyı yakalayamazsınız. Hiç hata olmayacaktır demiyoruz. Hataların olması kaçınılmazdır. Önemli olan hataları asgariye indirmektir. Herhangi bir maçta, haksızlığa uğradığını söyleyen bir futbol takımının maç sonrasında, ne kadar acımasız ve hoşgörüsüz eleştiriler yaptıklarını biliyoruz. Bu bizim için cesaret kırıcı değil, tam aksine kamçılıyıcı olmalıdır" şeklinde konuştu.

Seminerin öğleden sonra yapılan ikinci bölümünde ise, oyun kurallarında yapılan yeni değişiklikler anlatıldı. Daha sonra ise seminer, 2004 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın hakemler açısından değerlendirilmesi ve tartışılmasıyla son buldu.

iha-aydın
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 10:45:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?