22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Aydın'da kaçak operasyonu

Aydın'ın Kuşadası, Didim ve Söke ilçelerinde jandarmanın düzenlediği operasyonlarda 50 kaçak göçmen ile kaçaklara yardım eden altı organizatör yakalandı. 

Bir ihbarı değerlendiren Aydın İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Kuşadası ilçesi Davutlar beldesi sahilinde yaptıkları aramalarda yasa dışı yollarla yurda giriş yapan 22 Filistin uyruklu kaçak yakaladı. Olayla ilgili olarak kaçaklarını yurt dışına götürmek için para karşılığında anlaşan F.F. (35) ve S.B. (21) isimli iki Türk vatandaşı gözaltına alındı. 

Didim ilçesi Çamlık Mahallesi sahilinde de yapılan aramalarla Yunanistan'a geçme hazırlığında olan 4 Afganistan ve 12 Moritanya uyruklu toplam 16 kaçak göçmen ve kaçaklara yardım eden E.C. (19) isimli organizatör yakalandı. Söke ilçesine bağlı Doğanbey köyü açıklarında da yapılan operasyonlar sırasında K.B. (26), İ.Ç. (23) ve R.Ç (23) isimli zanlılara ait botla Yunanistan'ın Sisim adasına geçmeye hazırlanan 11 Filistin uyruklu kaçak yakalandı.
İşlemleri tamamlanan kaçak göçmenler sınır dışı edilmeleri için Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi'ne teslim edildi. Gözaltına alınan altı Türk vatandaşının sorgusunun sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2007 Çarşamba 16:28:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?