26
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Babasının hayatını film yapacak

SUYOLCU’NUN HAYATI FİLM OLACAK

Kuşadası Eski Belediye Başkanı M. Lütfi Suyolcu’nun hayatı film olacak. Silahlı bir saldırı sonucu hayatını kaybeden Suyolcu’nun hayatını anlatan filmin senaryosu kızı Çiğdem Suyolcu tarafından kaleme alındı.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Soyulcu’nun hayatını anlatan filme belediye olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. 16 Mayıs 1995 yılında evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden M. Lütfi Suyolcu, 1977-1980 ve 1989-1994 yılları arasında iki dönem Kuşadası Belediye Başkanlığı yapmıştı.

16 Mayıs 1995’te evinin önünde uğradığı cinayet ile hayatını kaybeden eski Kuşadası Belediye Başkanı M.Lütfi Suyolcu’nun hayatının anlatılacağı filmin hazırlıklarını sürüyor. Babasının 15. ölüm yıldönümünde bir açıklama yapan kızı Çiğdem Suyolcu film çalışmalarını anlattı. Bu yıl aile, akraba ve Kuşadası halkı ile babası için yapılan etkinliklere katıldığını ve diğer anma günlerinden farklı olduğunu vurgulayarak; uzun süredir üzerinde çalıştığı film projesini Belediye Başkanı M.Esat Altungün ile konuştuğunu belirtti.

Çiğdem Suyolcu, Başkan Altungün’e verdiği tam destek sözü için teşekkür ederek, “İstanbul’da bu proje ile ilgili atacağım adımların bu destekten sonra daha sağlam olacağını” söyledi. Çiğdem Suyolcu, “ Sadece Kuşadası eski belediye başkanı Lütfi Suyolcu’nun kızı değilim. Oyunculuk eğitimi aldım, oyunculuk yaptım. Sonra da sinema televizyon eğitimi aldım. Bu projede uzun zamandır üzerinde çalıştığım bir projeydi. 2010 yılının sonuna doğru film çekimlerinin başlaması için paralel bir çalışma götüreceğiz. Kuşadası’ndan Belediye Başkanımız Sayın Esat Altungün, ben ve İstanbul’daki yapımcımız, önümüzdeki aylarda oyuncu kadrosu, yönetmen adı, yapımcı yada ortak yapımcıların isimleri basına tek tek açıklayacağız. Şimdilik net olarak söyleyebiliyoruz ki bu sinema filmi çekiliyor, Kuşadası belediyesi bu projeye tam destek veriyor. Filmin adı ‘Gitme Baba’ olacak ve bu isim değişmeyecek diğer detayları henüz açıklamamakta fayda var” dedi.

Çiğdem Suyolcu ayrıca, bu yıl yapılan anma etkinliği için de Başkan Altungün’e ve Kuşadası halkına teşekkür etti.

“SOYULCU BİZİM ÖĞRETMENİMİZDİ“

Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün de, Suyolcu’nun hayatını anlatacak olan filmin hayata geçirilmesiyle ilgili olarak belediye olarak her türlü desteği vereceklerini açıkladı. Filmin senaryosunu hazırlayan Suyolcu’nun kızı Çiğdem Suyolcu ile bir araya gelen Başkan Altungün, “ Lütfi Suyolcu bizim öğretmenimizdi. Önemli bir siyasetçiydi. Lütfü Suyolcu’nun yaşantısı hayatı yaşadıkları beklide yaşayamadıkları anlatılmalı anlatılmanın ötesinde filmleştirilmeliydi. Bu nedenle kızı Çiğdem’in girişimi çok önemli. Eski Belediye başkanımızın hayatı film olacak bir aksilik olmazsa bu yılın sonunda senaryo çekime başlayacak .Kuşadası belediyesi olarak ayrı, Esat Altungün olarak ayrı bütün samimiyetimizle bütün içtenliğimizle bu olaya destek veriyoruz” şeklinde konuştu.

SUYOLCU’NUN HAYATI FİLM OLACAK
SUYOLCU’NUN HAYATI FİLM OLACAK
SUYOLCU’NUN HAYATI FİLM OLACAK
SUYOLCU’NUN HAYATI FİLM OLACAK
SUYOLCU’NUN HAYATI FİLM OLACAK
SUYOLCU’NUN HAYATI FİLM OLACAK
İHA
Yayın Tarihi : 19 Mayıs 2010 Çarşamba 12:48:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adali IP: 95.149.233.xxx Tarih : 24.05.2010 21:15:37

BASKANIMIZA  DA BIR ROL VERIN BU FILMDE ... BASKANIMIZ DAN DAHA IYI AKTOR BULAMAZSINIZ.......