18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Bakan Günay Kuşadası'nda

BAKAN GÜNAY KUŞADASI'NDA

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ege Bölgesi'nin yeni turizm anlayışında farklı konsepti ile önemli bir çekim merkezi olacağını söyledi.

Kuşadası'na gelen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye'nin kitle turizminden diğer aşamalara doğru önemli adımlar attığını belirterek, turizmin kongre, termal, sağlık, golf, doğa sporları ve kış turizmi gibi alanlarla çeşitlendirilmesi gerektiğini ve bunlar arasında en önemlilerden birinin kongre turizmi olduğunu ifade etti. Kongre turizmiyle dünyada seyahat edenlerin ''kaymak tabakaya'', en yüksek gelir ve kültür grubuna mensup olduğunu, bu insanların aynı zamanda ülkelerinin kanaat önderleri olma niteliği taşıdığını belirten Günay, bölgenin Türkiye için özel bir destinasyon olduğunu söyledi.

Efes Antik Kenti'nde kazıların dört ay boyunca süreceğini anlatan Günay, Avusturya Arkeoloji Enstitüsü'nün kazılara 1,5 milyon lira kaynak ayırdığını, geçen hafta tamamlanan vakıf girişimiyle 1,5 milyon avro daha destek sağlandığını belirterek, ''Efes, Meryemana, Saint Jean, Selçuk, Şirince ve Kuşadası çevresindeki kitle turizmi alanları ve böyle bir kongre merkezi bölgenin potansiyelini yükseltecektir" dedi.

TÜRSAB'ın tüm gücüyle çalıştığını, elimizden geldiği kadar taleplere cevap vermemiz gerektiğini anlatan Günay, şunları söyledi: "Ege Bölgesi'nin Türkiye'nin turizmdeki gelişimi içinde yeni bir konseptte yeni çekim merkezi olacağını düşünüyorum. Kitle turizmi büyük ölçüde Akdeniz'de gelişti. Ege'de bundan sonra daha butik, doğayla, damak tadıyla bitki zenginliğiyle iç içe, farklı, marka değeri yüksek turizm destinasyonu geliştirmemiz lazım. Ege'nin bundan sonraki istikbali bence budur. Kitle turizminin hayhuyu içinde kaybolan değil, marka değeri yüksek, yerel özelliklerini öne çıkaran bir turizm hedef kitlesi oluşturmamız ve onu Ege'ye yönlendirmemiz gerekiyor. Ege Bölgesi'nde Birgi gibi dünyada benzeri olmayan çekim merkezleri, İsviçre'dekilere benzeyen göller bulunuyor. Bunları bugüne kadar iyi tanıtamadık. Bu çoğrafyayı tüm güzellikleri ve ürünleri ile dünyaya tanıtmalıyız. Ayrıca, doğal güzelliklerimizin korunması için daha fazla çaba göstermeliyiz. Buraları kirletmemiz gerekiyor."

BAKAN GÜNAY KUŞADASI'NDA
BAKAN GÜNAY KUŞADASI'NDA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2010 Pazar 16:55:05
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 00:43:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adali IP: 95.149.234.xxx Tarih : 8.06.2010 19:37:44

AVRUPA KIRIZDEN DOLAYI CAN VERIYOR..AVRUPADAN GELEN TURIST SAYISININ DUSMESI,,BOL PARA HARCAYAN TURIST LERIN GELMEMESI.. ONLARIN YERINE BEDEVACI TURISTLERIN DOLMASI. ARTI YIYICI YEREL YONETIMIN YAPTIKLARINI DA EKLERSEK COK GEC KALDI TANITMA TANISTIRMA ISLERI....