22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Barış Gemisi Kuşadası'na yanaştı

Dünyanın en büyük barış gemisi olarak tanıtılan "Peace Boat" (Barış Gemisi) dünya turu çerçevesinde Kuşadası Limanı'na yanaştı.

Merkezi Japonya'da bulunan Barış Gemisi adlı uluslarası sivil toplum kuruluşunun aynı adı taşıyan gemisi, Japon, ABD, İsrail, Filistin, Bosna-Hersek, Kanada, Meksika, Türkiye ve Güney Koreli üyeleriyle Kuşadası'na geldi. Gemi daha sonra İzmir'i ziyaret edecek.

Bu arada, Barış Gemisi'nin mehter takımı tarafından karşılanması ilginç görüntüler oluşturdu.


Bir gece Kuşadası'nda demirli olacak gemi içindeki barışseverlerin gittikleri her limanda düzenledikleri basın toplantısına bu kez izin verilmedi. Kuşadası öncesi Mısır'da dünyadaki savaşlara dikkat çeken Barış Gemisi üyeleri Türkiye Küresel Barış ve Adalet Komisyonu üyeleriyle yapmayı planladıkları açıklamayı iptal ettiklerini açıkladı. Barış Gemisi yarın Yunanistan'ın Pire Limanına hareket edecek.


Peace Boat gemisi nedir?
Merkezi Japonya'da bulunan ancak dünyada aynı amaçla çalışmalar yapan tüm örgütlenmelerle ortak organizasyon yapan Peace Boat (Barış Gemisi), uluslararası insan hakları, barış, eşitlik ve çevre hakları için mücadele veriyor. Bazen aylar süren gemi gezileri global eğitim programları düzenliyor. Dünyada politik değişim ve gelişmelere dikkat çekiyor. Genellikle diyalog içinde bulundukları örgütlenmelerin bulunduğu ülkeleri ziyaret ediyor. Buna karşın asıl çalışma alanlarını Japonya'daki 8 merkez ve Kuzey Asya oluşturuyor.


Topaz gemi yetkili acentası sorumlusu Hiromi Kanehara, bu turun amacının Japonya'dan başlayan ve 105 gün süren gezi boyunca ziyaret edilen ülkelerin insanları ile birebir iletişim kurmak olduğunu belirterek "Gezilen ülkelerde 2- 3 günlük tur düzenleyerek paylaşımları artırmak ve bölgesel ören yerlerini göstermek. Maalesef dünyanın her tarafında savaş var. Normal hayatımıza girdiği için çaresiz durumdayız. Bu noktada insan olarak konuştuğumuzda bu tür sorunların çözüleceğine inanıyoruz. Her şeyin barışa doğru gitmesini umut ediyoruz. Dünyanın her bölgesinde olduğu gibi bu coğrafya da sorunlar var. Biz tüm sorunların barışçı yollar ve diyalogla çözüleceğine inanıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 23:04:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?