18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Başhekim krizinin boyutları büyüyor

Kuşadası’nı sarsan başhekim krizinin boyutları büyüyor. Akrabasını başhekim yaptırdığı yönünde hakkında çıkan iddialar üzerine, Didim’den Kuşadası Limanı’na giderken AK Parti Kuşadası İlçe Teşkilatı binasına uğrayan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, ilçe teşkilatının genişletilmiş toplantısına katıldı.

AK Parti İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan imza kampanyası ve ilçe başkanı İbrahim Üstün’ün yaptığı açıklamaların ardından Didim’de bulunan Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç, limana gitmeden önce AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş ve il başkanı Mehmet Erdem ile birlikte ilçe binasına uğradı. Bakan’ın partiye gelişiyle birlikte ilçe yönetim kurulu üyeleri tarafından imza kampanyası başlatıldı.

Genişletilmiş toplantıya katılan Bakan Koç, bu protestolara aldırmadan bakanlığının turizm alanında yaptığı çalışmaları anlatmaya başladı. Ancak, aradan geçen 20 dakika içerisinde başhekim konusuna değinmemesi üzerine Koç, hem İlçe Başkanı İbrahim Üstün’ün, hem de partililerin sert protestosuyla karşılaştı.

Bakan Koç, partililerin "başhekimin neden görevden alındığı" şeklindeki ısrarlı sorularına rağmen, "Beni böyle konularla tartmayın" diye geçiştirdi.
Başhekimin görevden alınmasıyla ilgili tartışmaların artması üzerine Milletvekili Semiha Öyüş ve İl Başkanı Mehmet Erdem ile parti binasından kızgın şekilde ayrılan Bakan Koç, yaptığı açıklamada, İlçe Başkanı İbrahim Üstün’ün doğru söylemediğini ileri sürerek, "Ben değil ilçe başkanı gider. İlçe başkanı doğru söylemiyor. Bunlar önemli şeyler değil. Böyle devam ederse yarın görevden alınır, olur biter. Bu ilçe başkanı doğru konuşmuyor" şeklinde sert ifadeler kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Haziran 2005 Çarşamba 02:25:13
Güncelleme :29 Haziran 2005 Çarşamba 14:28:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?