22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Bataklıktan cennete

Kuşadası ile Selçuk ilçeleri arasındaki Pamucak mevkiinde 9 yıl önce bataklık olan bir alanda kurulmaya başlanan Aqua Fantasy Otel ve Su Parkı, şimdi 3 bin 500 yatak kapasitesiyle Türkiye'nin en büyük oteli oldu. 

Aqua Fantasy Hotel ve Su Parkı'nı bünyesinde bulunduran Büyük A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Rumi Doğay, yaptıkları yatırımların değerlendirildiği bir basın toplantısı düzenledi. 

Doğay, 9 yılda bir bataklık alanda 3 bin 500 yataklı bir tesis oluşturduklarını söyledi. Aqua Fantasy Hotel ve Su Parkı'nı daha sonra basın mensuplarına gezdiren Doğay, Pamucak sahilindeki dev tesis için bugüne kadar 80 milyon dolar harcama yaptıklarını ifade etti. Tesisisin bir aile konsepti olduğunu belirten Doğay, otelin ikinci
bölümünün geçen yıl bitirildiğini ve tesisin yapılacak kongre merkeziyle tamamlanacağını söyledi. 

Doğay, turizmde çok farklı temalar olduğunu, kendilerinin ''aile oteli'' konseptini benimsediğini dile getirerek, tesis olarak ''her şey dahil sistemini'' bu yıl sonunda terk edeceklerini kaydetti. 

Rumi Doğay, Türkiye'nin bir numaralı su parkı olan 5 bin kişi kapasiteli Aqua Fantasy Waterpak ile otelin yer aldığı 190 dönüm üzerine kurulu kompleksin, aynı zamanda Türkiye'nin tek aquapark konseptli oteli olduğunu söyledi. Aqua Fantasy Su Parkı'ndan otelde kalanların ücretsiz yararlandığını kaydeden Doğay, "Bölgede tatil yapanlar, su parkında günü birlik ücret ödeyerek gün boyu eğleniyor. Ayrıca, su parkına gelenler de isterlerse otelin her şey dahil sisteminden yararlanıp, bowling oynayabiliyor yada
muhteşem spa tesislerinden yararlanabiliyor" dedi.
iha
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2007 Salı 02:13:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?