26
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Belediye meclisi olağanüstü toplandı

Kuşadası Belediyesi Meclisi, Belediye Başkanı M. Esat Altungün başkanlığında olağanüstü toplandı. Tüm belediye meclisi üyelerinin hazır bulunduğu Kuşadası Belediyesi Meclis Salonundaki toplantıda 11 gündem maddesi görüşüldü.

Gündemin ilk maddesinde; 10 yıldır Kuşadası Belediye Başkanlığı görevini yürüten Fuat Akdoğan’ın faaliyet raporu oylandı ve oy birliği ile reddedildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Denetim Kurulu’nun 20 sayfalık raporu okundu ve belediye meclis üyeleri bilgilendirildi. Kesin hesap hakkındaki üçüncü gündem maddesi Plan ve Bütçe Komisyonuna, dördüncü gündem maddesi Çarşamba ve Salı Pazarındaki işgaliye ücretleri ise Tarife Komisyonuna sevk edildi.

Daha sonra komisyonlara üye seçimi devam etti. Vergi Dairesi Müdürlüğü Satış Komisyonuna üye seçimiyle ilgili beşinci gündem maddesine göre Zekeriya Tünk asil üye seçilirken, Ömer Günel de yedek üye oldu. Gündemin altıncı maddesinde yer alan Ulaştırma ve Trafik Komisyonuna ise Adem Testici, Mehmet Bademci, M. Faruk Konuk, Çeçtin Balatlıoğlu ve Behçet Alp seçildi.

Gündemin yedinci maddesinde Çiftçi Malları Koruma Kurulu ve Murakebe seçimleri yapıldı. Buna göre; Çiftçi Malları Koruma Kurulu’na Erkan Ertokatlı, Çetin Erten, Osman Kuyucu, Mehmet Turgut, ve Arif Çıkıkcı seçilirken, Hasan Kestaneci, Süleyman Deveci, Ünal Alp, Hızır Pat ve İ.Bülent Mumcu ise Murakebe Kurulu üyeliklerine getirildi.

Gündemin sekizinci maddesi kapsamında yapılan Türkiye Belediyeler Birliğine üye seçiminde; asil üyeliğe Yusuf Emik, yedek üyeliğe Ahmet Gökalp oybirliği ile kabul edilirken, dokuzuncu maddede Ulaştırma Bölge Müdürlüğü’nün garaj çıkış ücretleri görüşüldü. Buna göre ücretlerinin yüzde ellisinin uygulanması ile ilgili gelen yazıya istinaden tarife komisyonunun hazırladığı rapor oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin onuncu maddesine istinaden de Kuşadası Belediyesi Meclisi bünyesinde Turizm ve Tanıtma Komisyonu kurulması karalaştırıldı. Kurulan komisyona Murat Saraç, Yusuf Emik, Abdullah Gür, Naile Göçen Çukurova ve Tacettin Özden seçildi. Gündemin on birinci ve son maddesinde ise Belediye Düğün Salonu fiyat uygulaması görüşüldü.

Buna göre; 2 saati aşmayan müziksiz toplantılardan 200 TL, 2 saati aşanlardan 319 TL, yemeksiz gecelerden Cuma, Cumartesi ve Pazar günleri 330 TL, Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günlerinde ise 200 TL alınması karalaştırıldı. Karar kapsamında durumu iyi olmayanlar için uygulanacak özel ücretlendirmelerin ise belediye encümeni tarafından belirlenmesi kararlaştırıldı.

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 23:35:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?