30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Belediyenin paralarına el koydu

Kuşadası Belediyesi İcra Müdürlüğü'nde görev yapan bir memurun zimmetine para geçirerek kayıplara karıştığı iddia edildi. Memur hakkında, Kuşadası Belediye Başkanlığı tarafından suç duyurusunda bulunuldu.


Kuşadası Belediyesi'nde çalışan H.S. isimli memur son olarak İcra Müdürlüğü'nde Dellal olarak görevlendirildi. Kuşadası Belediyesi tarafından haciz konulan mal ve eşyaların İcra Müdürlüğü tarafından açık artırma ile satışı sırasında dellaliyelik yapan H.S.'nin, satış sonrası belediyenin payına düşen paralara el koyduğu iddia edildi. H.S. ile ilgili iddiaların belediye tarafından araştırılmasının ardından Kuşadası Belediye Başkanlığı tarafından Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu.

Belediyenin yaptığı suç duyurusuna göre, İcra Müdürlüğü'ndeki açık artırmalara belediye adına dellaliye olarak katılan H.S., 2006 yılından beri satış sonrası belediyeye ödenmesi gereken paraları zimmetine geçirdi. H.S.'nin zimmete para geçirme olayı sırasında resmi makbuz yerine matbaada kendi bastırdığı sahte makbuzları kullandığı ve bazı tarihlerde de belediye payına düşen paraları elden aldığı ortaya çıktı. Suç duyurusunda, H.S.'nin zimmetine geçirdiği dellaliye paralarının yüzbinlerce YTL'yi bulduğu ileri sürüldü.


Kuşadası Belediye Başkanlığı'nın yaptığı suç duyurusunun ardından, savcılığın talimatıyla polis H.S.'yi gözaltına almak için evine gittiğinde evini boşalttığı ve kayıplara karıştığı ortaya çıktı. Bu arada, H.S.'nin olayın araştırıldığı zamanlarda emeklilik dilekçesi verdiği belirlendi. Bu gelişme üzerine hem Kuşadası Belediyesi'nde hem de İcra Müdürlüğü'ndeki açık artırma satışları incelemeye alındı.

..
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2008 Cuma 17:14:57
Güncelleme :20 Haziran 2008 Cuma 18:47:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?