18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Bir günde altı gemi

Kuşadası’nda geçmiş yılların aksine bu yıl erken başlayan turizm hareketliliği sezona yönelik umutları arttırırken, limana bu yıl ilk kez bir günde 6 turist gemisi yanaştı.

Sabah saatlerinden itibaren Kuşadası Limanı’na yanaşmaya başlayan Panama, Bahama ve 4 Yunan bandıralı 6 gemiyle çoğunluğu Amerikalı 5 bin 500 turist Kuşadası’na giriş yaptı. Panama bandıralı Opera, Bahama bandıralı Silver Wint ve Yunan bandıralı Aegean 1, Perla, The Calipso ve Coral isimli gemilerden inen turistler önce otobüslerle Efes ve Meryemana’yı ziyaret etti. Ardından ise Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı.

Kuşadası Turizm Danışma Müdürü Yılmaz Gencer, Kuşadası’nda 2005 turizm sezonunda geçen yıla oranla yüzde 45’lik bir artış beklendiğini bildirdi. Gencer, rezervasyonların sezona ilişkin beklentilerin gerçekleşeceğini gösterdiğini kaydederek, "Otellerimizde şu anda yüzde 70 oranında doluluk gözüküyor. Haziran ayında yerli turistlerin de tatil döneminin başlamasıyla yüzde 100 kapasiteye ulaşacağımıza inanıyoruz. Şu ana kadar Kuşadası’na deniz yoluyla 50 bin, secure olarak ise 400 bin yabancı turist giriş yaptı. Yıl sonu itibariyle beklentimiz 2 milyon turist. Bu beklentinin gerçekleşeceğine yönelik de çok olumlu göstergeler var. Bu yıl ilk kez bugün 6 turist gemisi birden Kuşadası’na geldi. Mayıs ayı boyunca sefer yapacak gemi sayısı 55’e ulaşacak" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2005 Salı 13:57:41
Güncelleme :21 Kasım 2005 Pazartesi 19:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?