25
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Boğa güreşi heyecanı

Kuşadası’nda düzenlenen boğa güreşleri büyük ilgi gördü. Kuşadası’na bağlı Yaylaköy Muhtarlığı tarafından bu yıl ilk kez gerçekleştirilen boğa güreşlerini Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen ve Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün’ün de aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu ile yerli ve yabancı turistler izledi.

Yaylaköy sahasında gerçekleştirilen boğa güreşlerine Türkiye’nin dört bir yanından 100’e yakın ünlü boğa katıldı. Büyük çekişme içerisinde geçen güreşlerde, boğaların birbirlerine üstünlük sağlamak için verdiği mücadele ilgiyle izlendi. Kuşadası’nda turizm çeşitlendirmek amacıyla gerçekleştirilen boğa güreşlerinin en çok ilgiyi gösterenler arasında tatillerini Kuşadası’nda geçiren yabancı turistler yer aldı. Yabancı turistler, boğa güreşleri sırasında yerel kıyafetler giyip, bol bol fotoğraf çekti.

Kuşadası’na bağlı Yaylaköyü Muhtarı Cafer Çitçi, bu yıl ilk kez gerçekleştirdikleri boğa güreşlerine gösterilen yoğun ilginin kendilerini çok memnun ettiğini söyledi. Yaylaköy’ün Kuşadası’nın önemli bir köyü olduğuna dikkati çeken Çiftçi, “ Turizmi çeşitlendirmeyi ve köyümüzün ismini duyurmayı hedefledik. Yoğun katılım amacımıza ulaştığımızı gösterdi. Bu etkinliğimizi bundan sonra yer yıl gerçekleştirip, gelenekselleştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 18:26:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?