30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Borçları yüzünden öldürülmüşler

Aydın'ın  Kuşadası İlçesi'nde, geçen 22 Ağustos'ta tabancayla vurularak öldürülen pansiyon işletmecisi 39 yaşındaki Mustafa Dereli ve oğlu 16 yaşındaki Necdet Dereli'nin katil zanlısı olduğu belirlenen A.D. yakalandı.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekiplerinin dün akşam yaptığı uygulamalar sırasında, üzerinde sahte kimlik bulunan bir kişi gözaltına alındı. Yapılan sorguda kısa sürede gerçek kimliğini ve cinayet olayının faili olduğunu itiraf eden 25 yaşındaki A.D. olayda kullandığı tabancanın yerini de polislere gösterdi.

A.D. ifadesinde, olayın borç meselesinden kaynaklandığını belirterek, “Bin YTL alacağım vardı. Defalarca istedim vermediler. Olay gecesi pansiyona gittim. Kasada Necdet Dereli bulunuyordu. Alacağımı istedim, vermedi. Korkutmak amacıyla ayağına bir kez ateş etmeye çalıştım. Oda silahını çekince vurmak zorunda kaldım. Babası Mustafa Dereli müdahale edince ona da ateş ettim. Amacım öldürmek değildi” dedi.

22 Ağustos'ta Kuşadası Türkmen mahallesinde, Mustafa Dereli ve oğlu Necdet Dereli, işlettikleri Yunus Pansiyon'un lobisinde silahla vuruldu. Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'ne bağlı Bostancı Köyü'nün eski muhtarı Mustafa Dereli ile oğlu Necdet Dereli olay yerinde can verirken, saldırgan kaçmıştı.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 15:15:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?