31
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Bozdoğan'ın güvenlik sorunları aşıldı

Türkiye'de son yıllarda yaşanan asayiş olaylarının faillerinin bulunmasında büyük bir katkı sağlayan güvenlik kamerası sistemlerinin yerleşim merkezlerinde de kurulmasının gündeme gelmesinin ardından, bu yöndeki çalışmalar hızla devam ediyor. Aydın merkez, Nazilli ve Kuşadası ilçelerinde mobesse sistemlerinin kurulması için alt yapı ve ihale hazırlıkları devam ederken, Bozdoğan ilçesi sakinleri kendi imkanlarıyla bir güvenlik kamerası istemi oluşturdu. İlçe kaymakamlığı, belediye ve sivil toplum örgütlerinin katkılarıyla kurulan sistem, uyarı tabelalarıyla güçlendirilerek şimdiden suçluların caydırılmasında önemli bir rol oynadı. 

İlçe merkezinde kurulan güvenlik kamerası sistemi hakkında bilgiler veren İlçe Kaymakamı Bülent Tekbıyıkoğlu; yaptıkları bir toplantı sonunda ilçeye böylesine önemli bir sistemi kazandırmak için çalışmalara başladıklarını söyledi. 

Kaymakamlık, belediye ve sivil toplum örgütlerinin katkısıyla devletten hiçbir destek almadan 16 kameralı ve gece görüş kabiliyetine haiz bir güvenlik ağı oluşturduklarını belirten Tekbıyıkoğlu, "İlçenin giriş ve çıkışları ile önemli noktalarına kurulan güvenlik sistemleri 24 saat kayıt yapabiliyor ve kaydettiği görüntüleri 10 güne kadar muhafaza edebiliyor. Kurduğumuz sistem mobesse değil çünkü mobesse çok pahalı bir sistem. Bizim için önemli olan işlenmiş suçların faillerini bulmaktan ziyade, suçlar işlenmeden önlemler almak olduğu için bir an önce ilçemizde bir yapı oluşturmak istedik. Bu nedenle kendi bütçemiz çapında önleyici bir kolluk hizmeti oluşturduk ve aktif hale getirdik. Bozdoğan'ın homejen bir insan yapısı var ve güvenli bir yer. İlçemizde çok fazla asayiş problemi olmuyor. İstatistiklere baktığımızda suç oranlarının, daha önceki senlere göre daha az olduğunu görüyoruz. Ama ilçemizde bu sistemin hayata geçirmesinden sonra asayişle ilgili olayların daha da azaldığını görüyoruz. Yani yaptığımız çalışmalar sonuçsuz kalmamış. Kamera kayıtları emniyet amirliğimizde izleniyor. Kentin giriş çıkış ve önemli caddeleri sürekli olarak izleniyor. Güvenlik amaçlı kamera sistemi kayıtların yapıldığını gösterir şehrin giriş çıkışlarına bilboard büyüklüğünde tabelalar koyduk. Bu tabelalar en az güvenlik sistemi kadar caydırıcı oldu. Sistemin iki türlü faydası var. Birincisi eğer bir olay olursa faillerin tespit edilmesi. İkincisi ise art niyetli olarak ilçemize gelen insanları hiçbir suça karışmadan caydırabilmek ve geri dönmelerini sağlamak" dedi. 

Son günlerde içki restoran ruhsatlarının verilmesiyle ilgili bir karışıklık yaşandığına değinen Bülent Tekbıyıkoğlu, belediyeler tarafından verilmekte olan ruhsat işlemlerinin ardından bu iş yerlerinin denetlenmesi konusunda belediye ve emniyet yetkililerine önemli sorumluluklar düştüğüne dikkat çekti. Bu konuda sağlık teşkilatlarının ve tarım müdürlüklerinin görevleri olduğunun altını çizen Tekbıyıkoğlu, "İlçemizde içki satılmasına karşı değiliz fakat içkili lokanta ruhsatı aldıysa bu işyerinin, lokanta gibi çalışması lazım. Lokanta ruhsatı alıp da pavyon gibi çalıştırılan iş yerleri büyük bir problem oluşturuyor. Bozdoğan'da göreve başladığımda bu yönde olayların olduğunu ve durumun sosyal hayatı da etkilediğini gözlemledim. Yaşanan olaylar bazı aile facialarına ve intiharlara yol açmıştı. Sosyal çöküntüye yol açmıştı. Bu tür iş yerlerinde çalışan kadınların ilçemizin sokaklarında gezdiğini ve bunun ilçeye çok kötü bir intiba kazandırdığını gördük. Bununla ilgili denetimlerimizi artırdık. Yasal çerçeveler içerisinde caydırıcı önlemlerimizi aldık. Yapılan denetimler ve caydırıcı önlemler sayesinde bu tür olayları tamamen çözüme kavuşturduk. ilçemizin daha güvenilir bir yerleşim alanı olması için köklü önlemler aldık" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2008 Çarşamba 14:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
hikmet şanlı IP: 212.175.112.xxx Tarih : 27.05.2008 15:25:38

güvenlik bakımından çok iyi