29
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

Bu acıya dayanılmaz

Kuşadası, dün akşama doğru meydana gelen trafik kazasında sarhoş bir sürücünün kullandığı aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 10 yaşındaki evlatlık Umut’a ağlıyor.

10 yaşında olmasına rağmen yüreklerin dayanmadığı bir hayat hikayesi olan ilköğretim okulu öğrencisi Umut”u henüz bir aylıkken öz annesi çöp konteynırına atarak terk etti. Polislerin bulduğu Umut’a Çocuk Esirgeme Kurum sahip çıktı. 1 yaşında evlatlık olarak verildi, 7 yaşında bu kez hayata tutunduğu üvey annesini de kaybetti ve 10 yaşında sarhoş bir sürücünün kullandığı aracın altında kaldı.
Yürekleri dağlayan bir hayat hikayesi olan Kuşadası Nermin-Metin Akar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Umut Öztatar dün akşamüzeri meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybetti. Edinilen bilgiye göre, Kuşadası çevre yolunda Öztataroğlu Sitesi’nin önünde Saat: 17.30’da meydana gelen trafik kazasında mahalle arkadaşlarıyla bayram gezmesine giden 10 yaşındaki Uğur Öztatar isimli ilköğretim okulu öğrencisi bir çocuk, aşırı sürat yapan 43 yaşındaki Ramazan Çavdarlı yönetimindeki 09.K. 4454 plakalı aracın altında kaldı. Kazada, aracın çarptığı ve 100 metre sürüklediği Kuşadası Nermin-Metin Akar İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Uğur Öztatar olay yerinde hayatını kaybederken, kazaya yol açan sürücü ise kaçtı. Polis tarafından takip edilen sürücü Ramazan Çavdarlı şehir çıkışında yakalanarak, gözaltına alındı. Yapılan kontrolde 10 yaşındaki çocuğun ölümüne sebebiyet veren sürücünün 273 promil alkol aldığı ortaya çıktı. Yapılan araştırmada, kazaya sebebiyet veren sürücünün ehliyetsiz olduğu ve ehliyetine bir sürü önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğu belirlendi.


EVLATLIK UMUT’UN HİKAYESİ YÜREKLERİ DAĞLIYOR
Arkadaşları ile bayram gezmesine giderken hayatını kaybeden 10 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi evlatlık Umut’un hayat hikayesi yürekleri dağlıyor. Yaşadığı Ege Mahallesi’nde evlatlık edinen Öztatar ailesi gibi tüm mahalle sakinlerinin üzerinde titrediği Umut’u öz annesi 1 aylıkken çöp konteynırına attı. Polis tarafından çöpte bulunan Umut’a Çocuk Esirgeme Kurumu sahip çıktı.1 yaşında çocukları olmayan Kuşadası’nın zengin ailelerinden Hikmet-Gülten Öztatar çifti tarafından evlatlık olarak alındı. Öztatar çiftinin öz evladı gibi sahip çıktığı Umut’un küçük yaşında şansızlıklar yakasını bir türlü bırakmadı. Kendisine öz annesinden bile daha iyi davranan ve iyi bir hayat sunan üvey anne Gülten Öztatar 3 yıl önce hayatını kaybetti. Küçük yaşında hayatın acımasızlığıyla hep yüz yüze gelen Umut, bu kez yaşama kendisini evlatlık olarak edinen ve öz oğlu gibi seven üvey babasıyla sarıldı. Ancak, ilköğretim okulu 5. sınıfta okuyan Umut, bayram tatili sırasında arkadaşlarıyla gezmeye giderken 270 promil alkollü çıkan bir sarhoş sürücünün aracının altında kalarak hayatını kaybetti.


GÖZYAŞLARI ARASINDA TOPRAĞA VERİLDİ
10 yaşında sarhoş bir sürücünün kullandığı aracın altında kalarak hayatını kaybeden Umut Öztatar bugün toprağa verildi. Tüm Kuşadası’nı ağlatan Umut için Kuşadası Türkmen Mahallesi’nde bir cenaze töreni düzenlendi. Baba Hikmet Öztatar’ın güçlükle ayakta durduğu cenaze törenine Kuşadalıların ve Öztatar ailesinin yakınları da katıldı. Öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Umut Öztatar, Kuşadası Adalızade Mezarlığı’nda toprağa verildi.


SARHOŞ SÜRÜCÜDE 273 PROMİL ALKOL ÇIKTI
Bu arada, 10 yaşındaki Umut’un hayatını kaybettiği trafik kazasına yol açan araç sürücü 43 yaşındaki araç sürücüsü Ramazan Çavdarlı 273 promil alkollü çıktı. Aşırı sürat yapan ve belediyede çalıştığı belirlenen Ramazan Çavdarlı’nın ehliyetinin bulunmadığı da belirlendi. Polis tarafından gözaltına alınan Ramazan Çavdarlı’nın ehliyetine daha önce alkollü araç kullanmaktan el konulduğu belirlendi.

iha
Yayın Tarihi : 2 Ekim 2008 Perşembe 16:00:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?