16
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Bu da 'memleketim' uyanığı

Geçtiğimiz yıl "Stajyer kaymakamım" deyip Kuşadası Kaymakam'ının yerine vekalet eden Adem Yılmaz, bu defa avukatlık yaparken yakalandı.

AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'nde geçen yıl kendisini ‘stajyer kaymakam’ olarak tanıtıp izinde olan kaymakamın yerine vekalet ettiği ortaya çıkan 32 yaşındaki Adem Yılmaz, bu kez Antalya'nın Alanya İlçesi'nde sahte avukatlık yaptığı iddiasıyla yakalandı. Yılmaz'ın, lokanta sahiplerinden 5 bin YTL avukatlık ücreti aldığı belirlendi. 

Adem Yılmaz, Alanya'da bir süre önce ruhsatı iptal edilen 2 lokantanın belediyeye karşı açtığı davada avukatlığını üstlendi. Kapatılıp ruhsatı iptal edilen Planet Restoran’ın sahibi Veysi Çelik ile Marco Polo Restoran’ın sahibi Selahattin Öztürk’e kendisini Ankara Barosu avukatı olarak tanıttığı iddia edilen Adem Yılmaz, işletmecilerin güvenlerini kazanıp noterden tasdikli vekalet aldı. 

Yılmaz, sözde müvekkillerini, idare mahkemesine başvurup Ankara'daki tanıdıklarını da devreye sokarak restoranlarını açtıracağı vaadiyle kandırarak toplam 5 bin YTL avukatlık ücreti ödemeye ikna etti. 

Restoran sahiplerini de yanına alan Adem Yılmaz, Alanya Belediyesi Hukuk İşleri Bürosu'na gidip avukat Fulya Rakıcıoğlu Türktaş ile görüştü. Yılmaz, belediyenin avukatı Türktaş'a 2 lokantanın kapatılmasının hukuka aykırı olduğunu söyleyip mahkemeyi kazanacağını anlatarak anlaşma yoluna gitmeyi önerdi.

AVUKAT ŞÜPHELENDİ

Görüşmenin ardından Adem Yılmaz'ın durumundan şüphelenen avukat Fulya Rakıcıoğlu Türktaş ise internette yaptığı araştırmanın ardından gözlerine inanamadı. Adem Yılmaz'ın Kuşadası'nda sahte kaymakam olarak gazetelere yansıyan haberlerini gören avukat Türktaş, durumu hemen polise bildirdi. Türktaş tarafından avukatlık bürosuna çağrılan Adem Yılmaz, sivil polis ekiplerince yakalandı.
Adem Yılmaz'ın, avukat olmadığı halde noterden lokantacılar adına vekaletname alıp idare mahkemesinde Alanya Belediyesi aleyhine dava açtığı iddia edildi. Ancak, mahkemeden Alanya Belediyesi'ne herhangi bir evrak gelmediği kayededildi. Yılmaz'ın otomobilinde yapılan aramada, Alanya ile ilgili 4 ayrı dava dosyası daha bulunduğu belirlendi. Emniyet yetkilileri dava dosyalarının detaylarına ilişkin herhangi bir açıklama yapmadı. Elazığlı olan Yılmaz'ın, Alanya'ya kısa bir süre geldiği ve dava takiplerine başladığı ifade delidi. 

Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı, zanlının, başka olaylara da karışmış olabileceği ihtimali üzerine sorgusunun tamamlanması amacıyla polise ek gözaltı süresi verdi.

SAHTE KAYMAKAM

Adem Yılmaz, 25 Eylül 2006'da Kuşadası Kaymakamı Ahmet Ali Barış’ın izinli olduğu sırada kaymakamlığa gelerek kendisini stajyer kaymakam olarak tanıtıp 2 gün süreyle göreve vekalet etmişti. Kaymakam olarak çeşitli toplantılara katılıp resmi evrakları imzalayan Adem Yılmaz, gerçek Kaymakam Barış’ın göreve başlamasıyla ortadan kaybolmuştu. 27 Aralık 2006'da Erzurum Aşkale Öğretmenevi’nde yakalanan Adem Yılmaz, sorgulandıktan sonra nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.


Teoman ERİŞ- Mustafa SERTER/hürriyet
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2007 Cuma 14:58:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?