30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

Cadde ismi değişikliği

Kuşadası’nın en önemli Caddesi’ne Türkiye’nin ilk Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un ismi verildi. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda önemli görevler üstlenen Mahmut Esat Bozkurt’un ismini taşıyan caddenin tabelası, düzenlenen törenle takıldı.

Kuşadası Limanı önünden başlayıp, Kadınlar Denizi’ndeki Grup Sitesi’ne kadar devam eden yaklaşık 5 kilometrelik Güvercinada Caddesi’nin ismi daha önce Kuşadası Belediyesi Meclis kararıyla Mahmut Esat Bozkurt olarak değiştirilmişti. Kuşadası’nda halen devam eden “ Geçmişten Geleceği Kuşadası II “ sempozyumu kapsamında düzenlenen törenle söz konusu caddenin ismi resmen Mahmut Esat Bozkurt Caddesi oldu ve tabela törenle yerine çakıldı.


Tabela takılması nedeniyle düzenlenen töreni Türkiye’nin ilk Adalet Bakanı Mahmut Esat Bozkurt’un kızı Gün Tekand Bozkurt, torunu Prof. Gül Güner, ÇEKÜL Vakfı Başkanı Prof. Dr. Metin Sözen, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Yahşi Karamollaoğlu, Kuşadası Belediyesi Meclis Üyeleri Ahmet Altunsoy, Ahmet Ekmekçi ve Nilgün Öğünçlü, Atatürkçü Düşünce Derneği Kuşadası Şube Başkanı Nail Topal, Kuşadası Belediyesi Çevre Müdürü Ayşe G. Şerifoğlu ve Kuşadası Belediyesi Başkan Danışmanı Mimar Ümit Özkan ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 19:08:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?