20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

CHP'den Akdoğan açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kuşadası İlçe Örgütü, Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan’ın AK Parti’den istifasının ardından ortaya atılan CHP’den belediye başkan adayı olacağı yönündeki iddialara yanıt vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

M. Esat Altungü’ün belediye başkan aday adayı olması nedeniyle istifa etmesiyle CHP Kuşadası İlçe Başkanlığı’na atanan Mehmet Bal tarafından yapılan açıklamada; Fuat Akdoğan ile hiçbir ilişkilerinin olmadığını ve Akdoğan’ın CHP’ye üye olmak için bile kesinlikle bir başvurusu bulunmadığı belirtildi.

CHP’nin yerel iktidara yürüdüğünü gören bazı çıkar grupları ile bazı partilerin aday adaylarının her fırsatta CHP’ye yönelik saldırılarda bulunduğunu ve bu saldırıların dozajının seçim tarihi yaklaştıkça arttığını vurgulayan CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Bal, Kuşadası’nda seçmenlerin kafasını karıştırmak amacıyla CHP üzerinden sık sık komplo teorileri üretildiğini söyledi. Akdoğan’ın AK Parti’den ayrılmasının hemen ardından bilinçli olarak CHP’ye katılacağına dair söylentiler olduğuna işaret Bal, “Sayın Akdoğan’ın partimizin ilçe, il ya da genel merkezine şu ana kadar resmi hiçbir başvurusu olmamıştır. CHP olarak yerelde ve genelde iktidara yürüyoruz. Partimizin ilkelerine, tüzüğüne ve programına uygun almak kaydıyla her türlü katılıma açık olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Anca partimiz, ilçemizde yıllardır halkın özlemini çektiği demokrat, katılımcı, çağdaş, üretken ve kaynak yaratıcı bir yerel yönetimi hayata geçirme konusunda azimli ve kararlıdır. Bu amaçla şu ana kadar aday adayı olan arkadaşlarımız bellidir ve çalışmalarına devam etmektedirler. Bizim yürüttüğümüz mücadele Kuşadası’nın kurtuluş mücadelesidir. Yalanın ve talanın kuşatamadığı tek kale olan CHP, iktidar yürüyüşünde güçlü ve kararlıdır. Hiçbir söylendi, hiçbir iddia, hiçbir saldırı gücümüzü azaltmaz ve bizleri iktidar yürüyüşümüzden caydıramaz. Halkla birlikte, halk için yönetim ilkesiyle yola çıkan örgütümüzün arandığında bulunabilen, bulunduğunda çözüm üreten yerel iktidarı kurması yakındır. Partimizin kadroları ve bu kadrolardan çıkan belediye başkan aday adayları, bu hedefe ulaşmamıza yeterli ve yetenektedirler” dedi.

İlçe Başkanı Mehmet Bal’ın basın açıklamasın okumasının ardından basın mensuplarının sorularını birlikte yanıtlayan CHP Belediye Başkan aday adayları M. Esat Altungün ve Özer Kayalı, dedikodularla ilgili görüşlerini aktardı. Söz konusu dedikodunun bizzat Fuat Akdoğan tarafından yayıldığını, nerede ve kime söylediğini tespit ettiklerini açıklayan CHP Belediye Başkan aday adayı M. Esat Altungün, şöyle konuştu: “Bu basın açıklamasının kendi iç bünyemizdeki çelişki veya çekişmelerle bir ilgisi yok. Akdoğan’ın AKP’den istifası ve bizzat bu dedikoduyu yaymasıyla ilgisi var. CHP 22 Temmuz 2007’de yapılan genel seçimlerde 11 bin 800 oy alarak Kuşadası’nda açık ara birinci parti olmuştur. Yerel iktidarı kazanacak en güçlü parti konumundadır. Bu dedikoduların tek amacı partimizi yıpratmaya yöneliktir. Zaten son dönemdeki tüm dedikodular hep CHP’yi yönelik olarak üretiliyor”.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2008 Cuma 19:21:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?