18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Cinayetin altından yasak aşk çıktı

DEHŞET SAÇAN REHBER ÖĞRETMEN ADLİYEYE ÇIKARILDI

Kuşadası'nda, hem eşini hem de eşinin çalıştığı rehabilitasyon merkezinin sahibini pompalı tüfekle öldüren Sökeli rehber öğretmen bugün Kuşadası'nda adliyeye çıkarıldı. Son derece üzgün olduğu gözlenen rehber öğretmen Akın Topluca, hakime verdiği ifadesinde, "Karımdan bir yıldır şüpheleniyordum. Bir an gözüm döndü, ne yaptığımı ben bile hatırlamıyorum" dedi.

Söke'de bir ilköğretim okulunda rehber öğretmenlik yapan 34 yaşındaki Akın Topluca, aralarında ilişki olduğundan şüphelendiği eşi 27 yaşındaki Hafize Topluca ile eşinin sekreter olarak çalıştığı Söke'deki bir özürlü rehabilitasyon merkezinin sahibi Gürkan Karataş ile Kuşadası'na bağlı Soğucak köyündeki restoranda konuşmak için bir araya geldi. Yemek sırasında üç kişi arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından masadan kalkan üç kişi otoparka yöneldi. Bu arada Akın Topluca, aracın bagajından çıkardığı pompalı tüfekle yakın mesafeden önce Gürkan Karataş'ın kafasına ateş etti. Ardından eşi Hafize Topluca'yı göğsünden vurdu. Hafize Topluca ile patronu Gürkan Karataş olay yerinde öldü.

EŞİMDEN ŞÜPHELENDİM

Katil zanlısı Akın Topluca, olaydan sonra Söke Emniyet Müdürlüğü'ne teslim oldu. Kuşadası jandarmasına teslim edilen Akın Topluca, jandarmadaki sorgusunun ardından bugün Kuşadası'nda adliyeye çıkarıldı. Mahkemede cinayetleri işlediğini itiraf eden rehber öğretmen Akın Topluca, eşinin çalıştığı işyerinin sahibiyle ilişkisi olduğundan bir yıldır şüphelendiğini belirterek olay anında tartıştıklarını ve bir anda tüfekle cinayetleri işlediğini söyledi.

Bir yıldır eşini takip ettiğini belirten Akın Topluca, 9 yıllık evli olduklarını belirterek şöyle konuştu: "18 ay önce bir çocuğumuz dünyaya geldi. Üç yıl önce Söke'ye tayin oldum. Eşim üç yıl önce Gürkan Karataş'ın işyerinde sekreter olarak işe başladı. Eşimin işyerinin sahibi Gürkan Karataş ile ilişkisi olduğu yolunda bir yıl önce şüphelenmeye başladım. 1 yıldır kendilerini takip ettim. Şüphelerim kuvvetlenmeye başlayınca önce eşimi ardından da Gürkan Karataş'ı yemeğe çağırdım. Yemek sırasında ben ilişkileri olup olmadığını sorgulayınca bana tepki gösterip tartışmaya başladılar. İlişkilerinin olduğundan emin olunca gözüm döndü. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Aracımdaki tüfekle ikisine de ateş açmışım. Olaydan sonra aracıma binerek Söke Emniyet Müdürlüğü'ne gidip teslim oldum." Zanlının ilk ifadesinde konuşmak için bir araya geldiği eşi ve patronunu, ''ilişkilerini itiraf etmeleri üzerine öldürdüğünü'' söylediği belirtildi.

İDDİALARI KABUL ETMEDİ

Bu arada, sekreterinin kocası tarafından yasak aşk iddiasıyla öldürülen Söke'deki özel rehabilitasyon merkezinin sahibi Gürkan Karataş'ın eşi Funda Karataş ifadesi alınmak üzere bugün Kuşadası Jandarma Komutanlığı'na çağırıldı. Jandarmaya ifade veren Funda Karataş, eşinin yasak aşk iddialarını kabul etmedi. Son derece üzgün olduğu gözlenen Funda Karataş şunları söyledi: "Eşimin Hafize ile ilişkisi olduğunu kabul etmiyorum. Çünkü üç yıldır Hafize ile aynı işyerinde çalışıyoruz. Öyle bir durum olsa mutlaka anlardım ve böyle bir şeyi bilsem eşimden kesinlikle boşanırdım. Eşimin böyle bir ilişkisi asla yok."

DEHŞET SAÇAN REHBER ÖĞRETMEN ADLİYEYE ÇIKARILDI
DEHŞET SAÇAN REHBER ÖĞRETMEN ADLİYEYE ÇIKARILDI
DEHŞET SAÇAN REHBER ÖĞRETMEN ADLİYEYE ÇIKARILDI
İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2010 Cuma 17:20:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?