20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Davutlar Beldesi'nde gerginlik

Kuşadası'na bağlı Davutlar Beldesi'nde iki aracı yakan bölücü terör örgütü üyesi 6 kişiden 5'i jandarma ekipleri tarafından kısa sürede yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre, Kuşadası'na bağlı Davutlar Beldesi'nde önceki gece 15'er dakika arayla biri yolcu minibüsü, diğeri kamyonet iki araç kundaklanmıştı. Bölücü terör örgütü üyesi kişiler ilk olarak İlker Zeytin'e ait 09.M.4105 plakalı Kuşadası-Davutlar arasında çalışan yolcu minibüsünü yakmış, aynı kişiler bu olaydan 15 dakika sonra da bu kez Raif Gültekin'e ait bir kamyoneti ateşe vermişti. 2 aracın kundaklanmasının ardından Kuşadası Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı ekipler görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda Davutlar Beldesi'nde kapsamlı bir operasyon başlattı. Davutlar Beldesi'nde yaklaşık 20 eve baskın yapan jandarma ekipleri, 30 kişiyi gözaltına aldı. jandarmanın operasyonu sırasında baskın yapılan evlerden çok sayıda örgütsel doküman, eylem yapılacak yerlerin notları, bölücü terör örgütü bayrakları ve bölücü terör örgütünü öven malzemeler ele geçirmişti. 

30 kişinin sorgulamalarının ardından iki aracı kundaklama olayına karıştıkları tespit edilen 24 yaşındaki Ç.İ., 29 yaşındaki E.G., 18 yaşındaki A.Ö., 27 yaşındaki T.A. ve 26 yaşındaki Y.O. Kuşadası Jandarma Bölük Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından kısa süre içerisinde göz altına alındı. Araç kundaklama olayına karıştıktan sonra kaçan ve ismi belirlenen 6. zanlının yakalanması için de jandarma tarafından geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. 

Bu arada, araç kundaklama olayına karıştıkları tespit edilen 5 zanlı Kuşadası Jandarma Bölük Komutanlığı'ndaki sorgulamalarının ardından öğleden sonra Kuşadası Adliyesi'ne götürüldü. Kuşadası'nda hakim karşısına çıkan 5 kişinin mahkemesi devam ederken, adliye önünde toplanan kalabalık güvenlik güçleri tarafından dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Mart 2008 Cumartesi 18:06:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?