18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Deve güreşleri festivali başlıyor

KUŞADASI 12. GELENEKSEL DEVE GÜREŞLERİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl 12'ncisi düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Festivali, 19 Aralık Pazar günü başlıyor.

Kuştur mevkisindeki Kuşadası Arena'da saat 10.00'da başlayacak olan ve Türkiye'nin ünlü 120 tülüsünün mücadele edeceği güreşlerde özellikle kupa karşılaşmalarının sonucu merakla bekleniyor. Kupa güreşlerinde, Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, Esnaf Odası, Ticaret Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Deveciler Derneği adına 6 kupa verilecek. Çatım listesini inceleyen güreşseverler büyük bir heyecan içinde güreş gününü beklerken, bölge halkının yanı sıra turistlerin de büyük ilgi göstermesi beklenen

güreşleri 15 bine yakın güreşseverin takip etmesi bekleniyor.

Kuşadası 12. Deve Güreşleri Festivali kapsamında 18 Aralık Cumartesi günü saat 14.00'da Kuşadası sahil bandındaki Tariş önünden başlayacak kortej yürüyüşü ile develer şehir turuna çıkacak. Belediye başkanlarının ve deveci derneklerinin ortaklaşa aldığı karar gereği bu yıl halı gecesi yapılmayacak.

Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 12. Geleneksel Kuşadası Deve Güreşleri'ne çok büyük bir ilgi olmasını beklediklerini kaydederek, "Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz Deve Güreşi Festivalimizde bu yıl rekor bir katılımla 120 ünlü deve güreşecek. Çatım listesi ve kupa güreşleri şimdiden büyük bir heyecan yarattı. 19 Aralık Pazar günü zevkli ve heyecanlı geçeceğine inandığım güreşlere tüm Kuşadalıları ve bölge halkını bekliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2010 Cuma 20:05:05
Güncelleme :17 Aralık 2010 Cuma 23:49:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?