20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Diş hekimleri, sorunlarını tartıştı

Türkiye Diş Hekimleri Birliği(TDB) 100.yıl etkinliklerinin son ayağı olan “TDB 100.Yıl Kuşadası-Aydın Bilimsel Bölge Toplantısı” başladı. Kuşadası Pine Bay Tatil Köyü’nde gerçekleştirilecek ve üç gün sürecek olan toplantı”nın açılışına, Türkiye Diş Hekimleri Birliği(TDB) Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım başta olmak üzere TDB Yönetim Kurulu üyeleri, Aydın Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Saltan ve çok sayı da diş hekimi ve diş teknikeri katıldı.


Toplantının açılışında konuşan Aydın Diş Hekimleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hayri Saltan, bilimsel bölge toplantılarının amacının diş hekimi, diş hekimliği kavramlarını topluma ulaştırmak ile ağız ve diş sağlığı bilincine katkı sağlamak olduğunu söyledi. Daha sonra konuşan TDB Genel Başkanı Celal Korkut Yıldırım ise diş hekimlerin birçok sorunu bulunduğunu belirterek, “ Hekim sorunlarının başında ekonomik kriz ve sağlık bakanlığının sağlık alanında açtığı acil sağlık merkezleri ve oluşturulan diş hekimliği istihdamı. İstihdam sonucunda muayene açan hekimler de ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu sıkıntılar en çok büyük şehirlerde hissediliyor ”dedi. Yıldırım ayrıca muayenelerdeki sorunların sadece hasta potansiyelinin düşmesi olmadığını vurgulayarak “Türkiye Cumhuriyetinin başkentinde 1,5 dakikada diş temizliği yapılıyorsa ve devlet sistemi bu hizmeti kabul ediyorsa kamu da verilen diş hekimliği sisteminde sorunlar vardır” diye konuştu.
TDB 100.Yıl Kuşadası-Aydın Bilimsel Bölge Toplantısı kapsamında ayrıca, 3M ESPE, Batı Dental, Dent Sply, Dms Diş Makinaları, Fortis,Gülsa ,Güney Dental,Güney Diş Deposu,İlkay Diş Deposu , İzmir Diş , Sensodyne , Sunray ve yüce Diş Deposu”nun katılımcı firma olarak yer aldığı bir de fuar açıldı. Toplantının ilk gününde Dr.Uğur Ergin ve Diş Teknisyeni Murat Dinçer “Protetik Diş Tedavisinde Başarının İki anahtarı”, Prof. Dr. Haşmet Ulukapı “Dişleri Beyazlatma” ve Prof.Dr.Ö.Doğan Onur “Muayene Prutiğinde Cerrahi Komplikasyonlarla Başa Çıkabilme” konulu sunumlarlar gerçekleştirdi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2008 Cumartesi 16:31:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?