24
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Donmak üzereyken kurtarıldılar

EGE DENİZİ’NDE CAN PAZARI

Yasadışı yollardan Yunanistan’a geçmek isteyen 13 kişi donmak üzere iken Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı.

Denize düşen 5 kaçaktan birinin kaybolduğu, ıslak halde lastik bota çıkan 4 kaçağın ise donmak üzereyken kurtarıldığı öğrenildi. Bu arada içinde 15 kişinin bulunduğu lastik botu kullanan insan tacirinin ise botun batacağını anlayınca boş bir benzin bidonunu kullanarak botu terk edip karaya ulaştığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre önceki gece gizlice Kuşadası yakınlarından önceki gece, lastik bota binen 13’ü mülteci toplam 14 kişi Yunanistan’a geçmek üzere denize açıldı. Yaklaşık 5-6 mil gittikten sonra aniden hava bozulunca lastik bot dalgalara dayanıksız kaldı. Bu arada bottaki mültecilerden 5’i denize düştü. Can yeleği de bulunmayan botta denize düşen mültecilerden birisi kayboldu. Diğer 4 mülteci ise yeniden lastik bota çıkmayı başardı. Bu arda batacaklarını anlayan lastik botu kullanan ve henüz kimliği tespit edilemeyen insan taciri botta bulunan boşalmış benzin bidonunu yüzgeç olarak kullanarak botu terk etti.

Denizin dalga boyunun yükselmesi ve havanın da soğuması üzerine ümitleri tükenen mültecileri, takatleri bitmek üzere iken Sahil Güvenlik ekipleri yakaladı. 8’i Burma, 4’ü Filistin uyruklu olan 12 mülteci donmaktan kurtarıldıktan sonra sınır dışı edilmek üzer Aydın Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesi’ne teslim edildi. Olayın meydana geldiği yerin çevresinde uzun süren aramalara rağmen kaybolan mültecinin cesedine ulaşılamadı.

Güvenlik güçleri tarafından el konulan olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü bildirildi.

EGE DENİZİ’NDE CAN PAZARI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2010 Çarşamba 14:30:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?