30
Mayıs
2024
Perşembe
KUŞADASI - AYDIN

DSP Lideri Sezer Kuşadası'nda

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Kuşadası'nda ülke gündemini değerlendirdi.


Kuşadası'na gelişi sırasında partililer tarafından karşılanan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, daha sonra ilçe binasında basın toplantısı düzenledi. Sezer, "Türban sorunu, toplumsal uzlaşma ve hoşgörü ile çözülür.

Yasalarla bunu yapmaya kalkmak, Türkiye'de kargaşa, kavga, kaos ortamı oluşturur. Bunlar sorunu çözmek istemiyor, bu sorundan nemalanıyor. İnanç sömürüsü yapanlar ile bunun karşısında muhalefet yapanlar ve nemalanlar, sorunun sürekli tartışılmasını istiyor. Asıl niyetleri sorunu çözmek değil.


Kirli siyasetçiler türban sorunundan elini çekerse, bu sorun kendiliğinden çözülür. Bu sorun, bu sorundan nemalanlar yüzünden bu hale geliyor" dedi.


Bu arada, Türkiye'nin ekonomik anlamda büyük bir kriz ile karşı karşıya kaldığını ileri süren DSP lideri Sezer, "Adı konmamış örtülü bir kriz içerisinde yaşıyorduk, şimdi rüzgarlar daha sert esmeye başladı. Bu aşamada Başbakan; Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınması gibi, türban gibi tartışmaları ortaya atıyor. Türkiye'nin gerçek gündemine dönmesi gerekiyor. Başbakan yanlış yolda" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 23:04:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?