22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

EKODOSD 3 yaşında

Çevre ve doğanın korunması konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) 3 yaşına girdi. 2004 yılında kurulan ve kısa sürede bölgedeki çevre sorunları karşısında önemli çalışmalar yapan EKODOSD üyeleri, düzenlenen kuruluş yıldönümü gecesinde bir araya geldi.

Kuşadası Önder Camping Restaurant'ta gerçekleştirilen EKODOSD'un 3. kuruluş yıldönümü yemeğine, EKODOSD üyelerinin yanı sıra kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Gecede, EKODOSD çalışmalarına verdikleri destekten dolayı çeşitli kişi ve kuruluşlara plaketler verildi.

Kuruluş yıldönümü gecesinde konuşan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, çevre ve doğal hayatın korunması alanında yapılan doğa yürüyüşleri, kuş gözlemciliği, bitki botanik turları, kültürel ve otantik köy gezileri ile araştırma ve bilimsel çalışmaların devam ettiğini söyledi. 2004 yılında 9 kişi ile kurdukları derneğin 3 yılda 90 kişiye ulaştığını anlatan EKODOSD Başkanı Sürücü, bu süre zarfında Kuşadası'nda, Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda, Büyük Menderes Deltası'nda, Bafa Gölü'nde, Azap Gölü'nde, Beşparmak Dağları'nda ve tüm Ege'de bir çok etkinlik yaptıklarını ve bilimsel araştırmalarda bulunduklarını belirterek, ayrıca doğa yürüyüşleri ile çevrenin tanınmasına katkı sağladıklarını kaydetti.
iha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2007 Pazartesi 15:06:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?