22
Mayıs
2024
Çarşamba
KUŞADASI - AYDIN

EKODOSD'un doğa gezileri başladı

Kuşadası Eko Sistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği'nin (EKODOSD) geleneksel kış sezonu doğa gezileri başladı. Beşparmak Dağları'ndaki Karahayıt'tan başlayan doğa gezisi, Bafa Gölü'nde son buldu. 

EKODOSD üyelerinin yanı sıra, EKODOSD tarafından pilot okul olarak seçilen Kuşadası Şehit Kaya Aldoğan Lisesi'nden bir grup öğrencinin Rehber Öğretmenleri İlknur Davran ile birlikte katıldıkları doğa yürüyüşü sırasında katılımcılar parkur boyunca tarihi ve doğal güzellikleri hem hayranlıkla izledi, hem de bol bol bilgi aldı. Doğa yürüyüşü sırasında ayrıca, parkur üzerindeki köylerdeki öğrencilere kırtasiye malzemeleri hediye edildi. 

EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, yaz ve kış dönemi olarak iki ayrı periyotta gerçekleştirdikleri doğa gezilerinin büyük önem taşıdığını belirterek, Kuşadası ve çevresindeki doğa dostlarına Ege Bölgesi'nin güzelliklerini tanıtmayı hedeflediklerini söyledi. Kış dönemi doğa gezilerine bir süre önce hayatını kaybeden Nuran Toraman isimli üyelerinin en çok sevdiği yerlerin başında gelen Beşparmak Dağları'ndaki Karahayıt'tan başladığını açıklayan EKODOSD Başkanı Bahattin Sürücü, “Nuran Toraman, kısa bir süre önce yaşamını yitiren doğa sever yürüyüşçülerimizdendi. Bizimle katılmış olduğu yürüyüş güzergahları içinde en çok sevdiği yer, Beşparmak Dağlarıydı. Programımızda olduğu gibi, Nuran Toraman'ın anısına sezonun ilk yürüyüşünü, onun da çok sevdiği bu muhteşem tabiat harikasına yaptık” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2007 Salı 15:17:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?