20
Mayıs
2024
Pazertesi
KUŞADASI - AYDIN

Eksi 4 derecede eğitim

Aydın´ın Kuşadası İlçesi´ndeki Atatürk İlköğretim Okulu´nun, yakıt olmadığı için kaloriferler bir haftadır yakılamıyor. 520 öğrenci, paltolarla eksi dört derceyi bulan soğukta, paltolarıyla eğitim görüyor.

Okulun temizliğini de kendilerinin yaptığını ileri süren veliler, ``Bun nasıl eğitim? Çocuklarımız, titreyerek ders dinliyor'' diyerek tepki gösterirken, ilçe milli eğitim müdürlüğü sorunun 20 kilometre mesafedeki Söke İlçesi´nden yakıtın gelmemesinden kaynaklandığını iddia etti.

Türkiye´nin en önemli turizm merkezlerinden Kuşadası´ndaki Atatürk İlköğretim Okulu´nun yakıtı geçen hafta bitti. Yeni yakıtın gelmemesi üzerine öğrenciler, tüm yurtta etkisi gösteren soğuk havada buz gibi sınıflarda ders yapmak zorunda kaldı. Sınıflarda, palto, kaşkol ve eldivenleriyle oturup, titreyerek ders dinleyen öğrenciler, velilerinin aralarında toplayarak aldıkları elektrik sobalarıyla ısınmaya çalışıyor. Öğrenciler, çok üşüdüklerini, bu nedenle derse konsantre olmadıklarını ifade ederek, soruna biran önce çözüm bulunmasını istediler.

VELİLER TEPKİLİ

Okulun adeta kaderine terk edildiğini öne süren veliler, "Okulda sadece iki hizmetli var. Yetersiz olduğu için okulun temizliğini, öğretmen odası dahil olmak üzere bizler gruplar halinde sırayla yapıyoruz. Buna şimdi bir de yakıt sıkıntısı eklendi. Çocuklarımız bir haftadan bu yana sıcağa hasret. Büyük bölümü hasta oldu. Durumu ilçe milli eğitim müdürlüğüne bildirdik. Ancak değişen bir şey olmadı'' diyerek tepkilerini dile getirdiler.

İLÇEDE YAKIT YOK İDDİASI

Okulun kaloriferlerinin bir haftadır yanmadığını Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Türkan´da doğruladı. Kaloriferde yakıt olarak fuel-oil kullanıldığını belirten Türkan, ``Kuşadası´nda fuel-oil satılmıyor. Bu nedenle, 20 kilometre mesafedeki Söke´den getirtmemiz gerekiyor. Bu nedenle gecikme oldu. Diğer okullarımızda sabah iki saat öğleden sonrada iki saat kaloriferlerimiz yanıyor'' dedi. Okul yönetimini bilinçsiz yakıt kullanmak ve sıcak günlerde bile kaloriferi yakmakla da suçlayan Türkan, ``Özel İdare´den 15 bin YTL ödenek geldi. Önümüzdeki hafta toplu yakıt alımı için ihale açacağız'' diye konuştu.

Türkan, velilerin temizlik yaptığı iddialarıyla ilgili ise şunları söyledi: ``Okulda temizlikle görevli çalışan sayısı yetersiz. Çocuklarımızın temiz ve hijyenik ortamda eğitim yapmaları için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da yapacağız. Ama şunu bilmek lazım; bir ortam kirlenirse temizlik yapma ihtiyacı doğar. Milli Eğitim Müdürü olarak, masamı ve kültablamı kendim temizliyorum''

DHA
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2008 Çarşamba 12:37:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?