19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Engeliler Köyü'nün statüsü değişiyor

ENGELİLER KÖYÜ’NÜN STATÜSÜ DEĞİŞİYOR

Kuşadası’nda yapımına 5 yıl önce başlanan ve tamamı yerli ve yabancıların bağışları ile gerçekleştirilen 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde açılan Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyü, Türkiye’de bir ilk olma yolunda.

Kuşadası CHP’li İl genel Meclisi üyesi ve İl Genel Meclisi Başkanı Akan Evren ve AK Parti’li İl genel Meclisi üyesi A. Metin Akar’ın bir girişimde bulundu. Aydın ilinin 489 adet köyüne ek olarak Kuşadası Engeliler köyünü Aydın İli’nin 490’üncü köyü yapmak için Aydın il genel meclisinde masaya yatırmak için dilekçe yazarak resmen başvurdular.

AK Parti’li Aydın il genel meclisi üyesi A.Metin Akar ve CHP’li Aydın il genel meclisi üyesi Akan Evren in bu çalışmasına Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ta katkıda bulunma sözü verdi. Aydın İl Genel Meclisi’nde bulunan AK Parti’den 20, CHP’den 20, MHP’den 14 ve DP’den de 1 il genel meclisi üyesi Aydın ilinin var olan 489 köyüne ek olarak 490’üncü köyü olarak Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler Köyünü kabul yönünde oy kullandı.

Köye yıllık Aydın il özel idare müdürlüğünden ekonomik olarak 30 –40 bin TL sı gelir aktarılacak. Bir köy statüsünde yolları su ve kanalizasyon hizmetleri Özel İdare tarafından karşılanacak. Yaşanan bu gelişme Kuşadası Erdoğan Öven Engelliler köyü yönetimi tarafından çok önemli ve anlamlı bir gelişme olarak görüldü. Önümüzdeki günlerde AK Parti’li A.Metin Akar ve CHP’li il genel meclisi üyeleri Akan Evren’in başlattığı ve Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş da katkıları ve Aydın il genel meclisindeki 55 üyenin oy birliği ile ülkemizde engelliler için anlamlı bir ilke imza atıldı.

ENGELİLER KÖYÜ’NÜN STATÜSÜ DEĞİŞİYOR
ENGELİLER KÖYÜ’NÜN STATÜSÜ DEĞİŞİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 12:58:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?