18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Fransızlar devrimi Kuşadası'nda kutladı

Kuşadası'nda tatil yapan Fransızlar, Fransız Devrimi'nin 216. yıldönümünü bugün gerçekleştirilen etkinliklerle kutladı.

Fransız turistlerin yoğun olarak kaldığı turistik tesislerden Festival Club Akdeniz Otel'de sabah saatlerinde başlayan etkinlikler, gün boyu devam etti. Kırmızı ve beyaz olarak ikiye ayrılan Fransızlar, düzenlenen olimpiyatlarda yarıştı. Fransızlar'ın demir bilyelerle oynadığı dünyaca ünlü oyunları petang, yüzme yarışları, su topu, plaj voleybolu, bilgi yarışması ve ıslak havlu döğüşü en çok ilgi çeken etkinlikler oldu.

Fransızlar'ın milli bayramlarını kutladığını açıklayan Festival Club Akdeniz Otel Halkla İlişkiler Müdürü Nuri Mutlu, her yıl tesislerinde kalan Fransızlar için geleneksel olarak Devrim Olimpiyatları düzenlediklerini söyledi. Mutlu, etkinliklerin gece de devam edeceğini belirterek, düzenlenecek kokteylin ardından Notre Dame'ın kamburunun sahneleneceğini ve son olarak kutlamaların havai fişek gösterisiyle tamamlanacağını ifade etti.

Olimpiyatlara katılan Sarah Eiselle, Natalie Deveseleer ve Todaro Franco ise ülkelerinden uzakta ilk kez Fransız Devrimi'ni kutladıklarını belirterek, Avrupa'nın eşiğindeki bir ülkede olmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2005 Cuma 16:00:44
Güncelleme :16 Temmuz 2005 Cumartesi 11:56:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?