24
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Fuhuş mafyası birbirine düştü

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde faaliyet gösteren kadın satıcılarının rekabet nedeniyle birbirine düştüğü, yaklaşık 30 kadın satıcısı ile 600 hayat kadınının faaliyet gösterdiği sektörde, yıllık cironun yaklaşık 20 milyon doları bulduğu öne sürüldü.

Edinilen bilgiye göre, yılda 20 milyon doların döndüğü dev bir sektör haline gelen fuhuş pazarında, kısa süre önce insan ticareti yaptıkları gerekçesiyle hapse giren, hatta yakın zamana kadar birlikte yaşayan 2 kadın satıcısı, rantı paylaşamadıkları için birbirine düştü.

Birbirlerini ihbar ettiği öğrenilen ve kadın satıcısı oldukları iddia edilen Süleyman Sezgi (30) ve "Tanya" olarak tanınan Tatyana Sezgi’nin (36), savcılığa karşılıklı olarak ihbar üzerine ihbar yağdırdığı ileri sürüldü. Son olarak, geçtiğimiz günlerde yapılan bir operasyonda ele geçirilen delillerin bilinmeyenleri de ortaya çıkardığı, bir apart otelde çok sayıda gizli bölmenin fuhuş için kullanıldığı belirlendi.

İhbarlar üzerine Kuşadası’ndaki 5 yıldızlı ünlü bir otelde yakalanan Olga Kulikova (23), Yuliya Velikovsyat (23) ve Baeva Olesya (23) isimli hayat kadınlarının zorla alıkonuldukları, otellerde gizli bölmelerde tutuldukları ve zincirle bağlanarak özgürlüklerinin engellediği de iddia edildi.

Zorla çalıştırılan yabancı uyruklu hayat kadınlarının aylarca zincire bağlı yaşadığı ve bazen günlerce aç ve susuz kaldığı belirtildi.

Bu arada operasyonda elde edilen belgelerde yer alan bilgilerin ise şaşkınlığa sebep olduğu, el yazısıyla hazırlanmış liste kadınların işe çıkış tarihleri ve aldıkları rakamların gösterildiği, kadın ticaretinin ise İzmir, Antalya, Kuşadası üçgeninde bir trafiğin izlendiği, hayat kadınların satıcılar arasında bile el değiştirdiği, hayat kadınların satıcılar arasındaki el değişim değerinin 500 ile 2 bin dolar arasında değiştiği kaydedildi.

Savcılık soruşturmasında, yurt dışından kendi rızasıyla getirilen kadınlar için ödenen paraların milyon dolarları bulduğu, sadece Tatyana Sezgi’nin bir yıl içerisinde Rusya’ya bu amaçla havale ettiği paranın 400 bin dolar civarında olduğu tespit edildi.

Sezgi’nin havale ettiği paraların, Rusya’daki Tatyana Valujeniç ismine gönderildiği ortaya çıkartılırken, bu şahsın da söz konusu parayı kullanarak fuhuş yapmaları için kadınları ikna ederek Türkiye’ye gönderdiği öne sürüldü.

Adeta birbirlerini ihbar yarışına giren Süleyman Sezgi ile Tatyana Sezgi’nin 4 yıl birlikte hareket ettikleri, cezaevine girdikten sonra da birbirlerine düştükleri iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2005 Perşembe 13:14:11
Güncelleme :17 Mart 2005 Perşembe 14:00:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?