19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Gaz dağıtım ihalesi yapıldı

Enerji Piyasası Denetleme Kurulu Aydın İl Merkezi ile Nazilli, Atça, Yenipazar, Umurlu, Söke ve Kuşadası ilçelerinde Doğal Gaz Dağıtım ihalesi yapıldı.

26405 sayı ve 16 Ocak 2007 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan şartnameye göre, Lisans İhalesi bugün ihaleye çıktı. İhaleye teklif veren firmalar arasında en uygun teklifi veren Enerji Piyasası Denetleme Kurulu tarafından daha sonra açıklanacak.


İhaleyi kazanan firma, şartname hükümleri uyarınca, Aydın il merkezi ile Kuşadası, Nazilli, Söke, Atça, Yenipazar ilçeleri ve Umurlu Beldesi'nde 24 ay içinde yatırıma başlayacak ve 36 ay içinde gaz sunumuna başlayacak. Bu süreler Aydın ve Nazilli için 18 ay içinde gaz sunumuna başlaması şeklinde belirlenirken, diğer ilçelerde beş yıllık bir süreye yayılıyor.


Bugün teklif verme süresi sona eren ihaleyi kazanacak firmaya 30 yıl süre ile işletme hakkı verilirken, ilk beş yıl kesintisiz olmak üzere 15 milyon metreküp gaz sağlaması şartı getirildi. İşletmeci şirket gaz bedeli olarak ilk sekiz yıl içinde Enerji Piyasa Denetleme Kurulunca belirlenen azami gaz fiyatı üzerine çıkmayacaktır. Bu fiyatı aşmamak şartı ile tüketiciye sunduğu gaz fiyatını belirlemede serbest kalacak. Doğal gaz bağlantı safhasına gelindiğinde, gaz almak için abone olunacak. Abone bedeli konutlarda 180 Amerikan doları artı KDV olarak ihale şartnamesi ile belirlendi.


Bu arada, Kuşadası Belediye Başkanı Başkanı Fuat Akdoğan, doğalgazın Kuşadası’nda kış turizmine önemli bir katkı sağlayacağını belirterek, “Doğalgaz, hem kış turizmine katkı sağlayacak hem de Kuşadalıların yaşamına ekonomik ve kaliteli artılar sağlayacak. Kuşadası’nın ihale kapsamına alınması için desteklerini esirgemeyen Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlarımıza, Kuşadası halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Kongre Merkezimiz ile Kış Turizmi ile tanışmaya hazırlanan Kuşadası için doğal gaz büyük önem arz ediyor" dedi.
Doğal gaz şebekesi ile birlikte Kuşadası gündemine tüm yolların yeniden kazılması ve hatların döşenmesinin geleceğini belirten Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, “Kuşadası alt yapısı için zaten kazmadığımız yer bırakmadık. TEDAŞ, Telekom, İller Bankası Kanalizasyon ve su hatlarının önünü açtık. Şimdi de MOBESE Kamera Sistemi için kazıyoruz. KUŞATAK yolları için daha kilometrelerce yol açacağız. MOBESE sistemi için 15 kilometre kablo döşeyeceğiz. Hiç korkum yok. Doğal gazın önemini biliyoruz. Bu hizmeti de halkımıza sunmak için gerekli tüm adımları atarız" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2008 Cumartesi 04:47:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?