18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Geleneksel deve güreşleri yarışları başlıyor

Kuşadası Belediyesi’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Deve Güreşi Festivali’nin 7.’sinin, bu yıl 27 Şubat 2005 tarihinde kutlanacağı bildirildi.

Halkın, özellikle güreş severlerin yoğun ilgi gösterdiği festivale katılım oranı her yıl daha da yükseliyor. Türkiye’nin dört bir yanından Kuşadası’na gelen deve sahipleri, sezonun en güzel günü olarak niteledikleri bu günde geleneksel tanıtımlarını yapacaklar. Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Deve ve Deve Güreşleri Sevenler Derneği’nin ortaklaşa düzenlendiği güreşlerde, güreş severlerin yanı sıra kadınlar ve çocuklar da piknik yapıp deve güreşi izleyerek keyifli bir gün geçirecek. Kuşadası, deve güreşleri için özel "arena" yapan tek ilçe olma özelliğini de taşıyor.

Bu yıl gerçekleştirilecek deve güreşleri hakkında bilgi veren Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan, "Kuşadası’nda, yitirilmeye yüz tutmuş değerlerimizi geri kazanabilmek için mücadele ediyoruz. Tüm değerlerimizi korumaya ve geri kazanmaya devam edeceğiz. 7. Deve Güreşleri Festivali’ne, tüm Kuşadası halkını ve güreş meraklılarını davet ediyorum" dedi.

kuşadası
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2004 Cumartesi 13:52:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?