2
Haziran
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Genç işadamlarından çözüm önerileri

Kuşadası Genç İşadamları Derneği (KGİAD), bölgenin sorunlarını tartışmak ve çözüm önerilerinde bulunmak üzere bir araya geldi. 

Davutlar Natur-Med Doğal Tedavi ve Kür Merkezi'nde Yönetim Kurulu Başkanı'nın düzenlediği, 'Kuşadası, Sağlık' konulu seminere katılan genç iş adamları, sağlıklı yaşamla ilgili bilgi alırken, Kuşadası'nın geleceğini tartıştı. 

Kuşadası'nın bugününü değil, yarınını tartışmak gerektiğini belirten Natur-Med Doğal Tedavi ve Kür Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Yaşar Yılmaz, şunları söyledi: 

"Kuşadası'nı bugünlere biz getirmedik. Bugününü biz belirlemedik, ancak yarınları için bir şeyler yapabiliriz. Bir turizm bölgesinin ürünü doğadır. Kuşadası'ndaysa doğa, sağlık ve inanç turizmi var. Dünyanın hiçbir yerinde bulunmayan nimetler, Kuşadası'nda olsa da biz bunun değerini bilemiyoruz. Doğayı katlederek binalar yapıyoruz. Böyle bir turizm anlayışı olamaz. Bunun önüne geçmek adına sivil toplum örgütleri oluşturarak Kuşadası'nın geleceğini kurtarmamız gerekir". 

Geçen yıl kurulan Davutlar Doğa ve Sağlık Dostları A.Ş ile Kuşadası için projeler üretmeye çalıştıklarını hatırlatan Dr. Yılmaz, "Kesinlikle kar amacı gütmeyen bu kuruluş, tamamen gönüllülük esasına dayanmaktadır. 100 YTL'ye de üye olunabilir, maksimum bin YTL'ye de. Şu anda 100 üyemiz var. Hedefimiz, gelecek yıla kadar üye sayımızı 3 bine çıkarmak. Bunun için Kuşadası'nda yaşamayı seçen, burayı evi kabul eden, çocuklarına da bunu aşılayan insanlara, ihtiyacımız var" diye konuştu. Seminere katılan genç işadamları da, geçmişten gelen sorunları bir kenara bırakarak, Kuşadası'nın geleceği için çalışacaklarını vurguladı. Seminere Davutlar Belediye Başkanı Tuncay Uysal ile Kuşadası Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Can Turan da katıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2006 Perşembe 12:03:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gurkan KARACAn IP: 172.189.181.xxx Tarih : 17.08.2006 03:09:53
harika bir plan yapilmasi imkansiz olmayan ve yapmasi zor olan. 1986 aydin merkez dogumluyum suan ingilterede ogrencilik yapmaktayim hayatimin 13 yili kusadsi sahil sitelerinde gecti kusadsini seviyorum egitimimi bitirip is hayatina atilir atilmaz turkiye kusadasindan bir yazlik ev almayi planliyordum... bu benim en guzel hayallerimden birisiydi ingiltereye geldikten sonra bu dogal olarak degisti aydinli safkan aydinli EFE torunu oldugum halde bana turkiyede tatil icin soru soran ingiliz arkadaslarima kusadasi hakkinda soyleye bildigim tek sey guzel ve buyuk bir limana sahib oldugumuz kendize 1 dakika ayirip dusunun kusadasi merkezde yolsuzluktgu haraci barlarsokagindaki magandalari yabanci turisti ve yerli turisti hatta aydinin yerlisi olan aydinin sahibi olan aydinli halki bile dolandirmaya calisan esnafi ve kusadasiyla ilgilgi bilmis oldunuz seyleri sadece 1 dakika dusunun yikilmamis veya yapilip onarilmamis birsekilde hala orada bekleyen uydu kenti buyuk binalari orasi ankara degil orasi istanbul degil orasi KUSADASI. (turkcemden dolayi cok ozurdiliyorum ve yetkililerin gerekeni yapmalrini arz ediyorum) tesekkurler gurkan KARACAN