18
Mayıs
2024
Cumartesi
KUŞADASI - AYDIN

Genç kız cinayetleri aydınlanıyor

Aydın’ın Kuşadası İlçesi’nde, iki genç kızın ayrı ayrı yerlerde başlarından kurşunlanmış olarak öldürülmelerindeki sır perdesi aralandı. Cinayetleri, yeğeni ile yasak aşk yaşayan dayının, iki arkadaşı ile birlikte işlediği belirlendi. Olayla ilgili olarak 2 kişi gözaltına alınırken, katil zanlısı dayı polis tarafından aranıyor.

Dün sabah saatlerinde Kuşadası’nda iki ayrı yerde bulunan iki genç kızın cesedi, Kuşadası ve Aydın polisini alarma geçirdi. Ömer Tatil Köyü civarında Halis Toprak’ın villası önünde bulunan cesedin Mürüvvet Özcan’a (17), Kirazlı Köyü yolu üzerinde bulunan cesedin ise Karmen Banu Dal’a (20) ait olduğu belirlendi. Olayı soruşturan polis, kızların aileleri ve çevrelerinden edindiği bilgilerle önemli ipuçlarına ulaştı. Cinayetleri Mürüvvet Özcan’ın üvey dayısı İsmail Kılınç’ın (28) iki arkadaşı ile birlikte işlediği belirlendi. Kılınç’ın Mürevvet Özcan ile 3 yıldır yasak aşk yaşadığı, kendi aralarında sözlendikleri, hatta evlenmek üzere iken bilinmeyen bir nedenle genç kızın bu ilişkiden vazgeçtiği öğrenildi. Bunun üzerine çılgına dönen İsmail Kılınç’ın cinayetleri işlediği, Karmen Banu Dal’ın ise hiç ayrılmadığı arkadaşı Mürüvvet’in öldürülmesine tanık olduğu için cinayete kurban gittiği belirlendi.


Kuşadası’nda operasyon başlatan polis, katil zanlısı İsmail Kılınç’a yardım ve yataklık yaptıkları belirlenen 2 arkadaşını gözaltına aldı. İsimleri açıklanmayan 2 kişi, verdikleri ifadelerde İsmail Kılınç’ın iki genç kızı arabası ile evlerinden ’konuşalım’ diyerek çağırdığını ve bir süre sonra da cinayetleri işlediğini söyledi. Cesetlerin bulunmasının ardından İsmail Kılınç’ın da ortadan kaybolması şüpheleri bu kişinin üzerine çekti. Polis, Kılınç’ın yakalanması için operasyonlarını sürdürüyor.

Kuşadalı olan her iki genç kızın çocukluklarından beri birbirlerinden ayrılmadıkları öğrenilirken, Mürüvvet Özcan ve arkadaşı Karmen Banu Dal’ın önceki gece evlerine gelmemeleri üzerine, ailelerin emniyete kayıp başvurusu yaptığı belirlendi. Mürüvvet Özcan’ın annesi Hacer Özcan’ın, 15 gün kadar önce kızının 20 yaşlarında bir genç erkek tarafından rahatsız edildiğini bildirdiği öğrenildi. Bu arada otopsi sonucu, her iki genç kızın da baş ve boyunlarına sıkılan kurşunlarla öldürüldüğü, tecavüz, darp ve işkence izine de rastlanmadığı bildirildi.
Karmen Banu Dal’ın Kuşadası’nda balıkçılık yapan babası Mehmet Dal, olayla ilgili olarak, "Şu anda polis katili tespit etti. Her an yakalanmasını bekliyoruz. Bu nedenle fazla konuşamayacağım. Ancak katil yakalandıktan sonra anlatacağım çok şey olacak" dedi.
Karmen Banu Dal’ın İsviçreli olan annesinin Türkiye’ye gelmesini bekleniyor. Mürüvvet Özcan’ın Kuşadası Esnaf Odası’nda çaycılık yapan annesi Hacer Özcan ise, "Tek çocuğum olan kızımı kaybettim. Kızım Mürüvvet son derece mazbut bir hayat yaşayan ve Banu’dan başka bir arkadaşı olmayan, kendi halinde bir çocuktu. Olayın neden olduğunu bir türlü anlayamıyorum. Katilin en kısa zamanda yakalanarak adalet önünde cezasını çekmesini diliyorum" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2004 Cuma 15:18:14
Güncelleme :5 Mart 2005 Cumartesi 15:46:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?