19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Gökdelen yapılsınmı ?

Kuşadası Ticaret Odası'nın Mart ayı olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda kamuoyunda Club Med olarak bilinen eski Fransız Tatil Köyü'nün bulunduğu alanda yapılmak istenen gökdelenler ile pazar yerleri konuları ele alındı.
Ticaret Odası Toplantı Salonu'nda, Ticaret Odası Meclis Başkan Vekili İlhan Aygüneş başkanlığında yapılan toplantıda ilk olarak Sami Ofer-Mehmet Kutman tarafından Emekli Sandığı'ndan satın alınan Kadınlar Denizi Arslanburnu Mevkii'ndeki arazi üzerinde yapılacak gökdelenler gündeme getirildi. Toplantıda, Türkiye'nin ilk tatil köylerinden biri olan Fransız Tatil Köyü'nün yerine aralarında gökdelenlerin de bulunduğu konutların yapılmasına şiddetle karşı çıkıldı.
Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, Arslanburnu Mevkii'nin dünyanın ender güzellikteki koylarından biri olduğunu ifade ederek, "Burası yeşil örtüsü, koruluğu, plajları ve doğal güzelliklerle bir dünya harikası. Buranın kesinlikle turistik tesis olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Buraya gökdelen dikmek ve konut yapmak Kuşadası'na ihanettir. Ayrıca, buranın imar durumuyla ilgili nihai kararın da ikili ilişkilerle Ankara'dan değil, Kuşadası Belediye Meclisi tarafından verilmesi gerekiyor. Kuşadası'nın kaderini, Kuşadası halkının seçtiği kişiler belirlemelidir. Arslanburnu Koyu, gökdelenlere ve günübirlik rantlara heba edilmeyecek kadar değerli ve önemli bir yerdir" diye konuştu.
Toplantıda daha sonra yeniden genişlemeye başlayan pazar yerleri ele alındı. Meclis üyesi Uğur Saydar'ın önerisi üzerine, başta tekstil pazarı olmak üzere Salı ve Cuma pazarlarında her hafta artan tezgahların Kuşadası esnafına büyük bir darbe vurduğuna dikkat çekildi. Pazar yerlerinin azaltılması için esnaf odasından da görüş istenmesine karar verildi. Ticaret Odası, Esnaf Odası'ndan da görüş alarak pazar yerlerinin durumuyla ilgili kapsamlı bir araştırma yapacak
.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2006 Cuma 22:17:45
Güncelleme :31 Mart 2006 Cuma 22:30:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?