19
Mayıs
2024
Pazar
KUŞADASI - AYDIN

Gökyüzünü keşfettiler

KUŞADASI'NDA ''GALİLEO GECESİ''

Kuşadası'nda, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Rahime Bilici İlköğretim Okulu işbirliğiyle ''Galileo Gecesi'' düzenlendi.

Dünya Astroloji Yılı nedeniyle Kuşadası Belediyesi ile Kuşadası Rahime Bilici İlköğretim Okulu tarafından organize edilen "İlk ve Orta Öğretimde Astronomi Eğitiminin Yaygınlaştırılması" konulu sempozyum kapsamında düzenlenen "Galileo Gecesi" İsmail Cem Barış ve Dostluk Parkı'nda gerçekleştirildi. Sekiz teleskop, planateryum ve sinevizyonun kurulduğu parkda yapılan etkinliğe Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Dursun Koçer'in de aralarında bulunduğu bilim adamları, öğretim görevlileri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin yanı sıra yerli ve yabancı turistlerden oluşan gökyüzü meraklıları katıldı.

Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Rahime Bilici İlköğretim Okulu tarafından Türk Astronomi Derneği, TÜBİTAK Ulusal Gözlemevi ve İstanbul Kültür Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlik, gökyüzü meraklılarının ilgisini çekti.

Teleskoplarını gökyüzüne çeviren Kuşadalılar ile turistler, Galileo'nun 400 yıl önce gördüğü gizemleri görmek için birbiriyle yarıştı. Katılımcılar gökyüzünde, Galileo'nun 400 yıl önce gözlediği Jüpiter, Venüs ve Ay'ı teleskopla izleme fırsatı buldu.

KUŞADASI'NDA ''GALİLEO GECESİ''
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ekim 2009 Pazar 09:50:02
Güncelleme :25 Ekim 2009 Pazar 10:50:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?