24
Mayıs
2024
Cuma
KUŞADASI - AYDIN

Güvercin ‘Ada’da kanatlanacak

ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Türk Pop Müziğine sayısız beste ve şarkıcı kazandıran "Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması" 5 yıl aradan sonra yeniden hayata geçiyor.

Kuşadası Belediyesi tarafından düzenlenen ve Juri başkanlığını Atilla Özdemiroğlu'nun yapacağı yarışma, 5 Haziran'da Kuşadası'nda gerçekleşecek. İstanbul Dedeman Otel'de yapılan tanıtım kokteylinde 329 katılımcı beste arasından seçilen 10 finalist basına tanıtıldı. Tanıtım kokteylinin açılışında konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, 6 yıl aradan sonra gerçekleşecek Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışması'nın müzik dünyasında yeni bir heyecan yaratacağını belirterek, "Bu yarışma, sadece Kuşadası değil, Türkiye'ye mal olmuş bir organizasyondur. Yarışmanın sembolü olarak Kuşadası'na altın güvercin heykeli monte ettireceğiz" dedi.

İstanbul Dedeman Otel'de düzenlenen tanıtım kokteyline Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün ve eşi Sebahat Altungün, Kuşadası Ticaret Odası Başkanı Serdar Akdoğan, TÜRSAB Kuşadası Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Bülent İlbahar, CHP Kuşadası İlçe Başkanı Mehmet Bal, Aydın İl Genel Meclis Başkanı Akan Evren, Atilla Özdemiroğlu, Edip Akbayram, Metin Özülkü, Ali Kocatepe, Aysun Kocatepe, Lale Manço, organizatör Ali Rıza Türker ve Selami Şahin ile çok sayıda meclis üyesi katıldı. Gecenin sunuculuğunu ünlü sanatçı Ali Kocatepe üstlendi. Tanıtım kokteylinin açılış konuşmasını yapan Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması ile birlikte Kuşadası Festivali’nin de gerçekleştirileceğini belirterek, "Popüler Müzik hayatımızda nice değerler kazandıran ve Türkiye'nin geleneksel anlamda sürdürülen tek müzik yarışmasıdır. 17 yıllık geçmişinde, birçok değerli sanatçı güzel besteleriyle yorumculuk alanında ödül sahibi olmuşlardı. 5 yıl aradan sonra yarışmamıza 329 beste başvurusunda bulunuldu. Uzun elemeler sonucunda 10 finalist belirlendi. Kuşadası Belediye Başkanı olarak böyle bir yarışmayı düzenlemekten ve ev sahipliği yapmaktan onur duyuyorum" dedi.

BÜYÜK FİNAL 5 HAZİRAN’DA

5 Haziran 2010 Cumartesi gecesi Kuşadası'nda düzenlenecek ve Kral TV'den naklen yayınlanacak yarışmanın juri üyeliğini Atilla Özdemiroğlu, Besteci-Orkestra Şefi Metin Özülkü, Film Müziği Bestecisi Toygar Işıklı, Rock Müzisyeni ve Müzik Eleştirmeni Kutlu Özmakinacı, Besteci- Aranjör Tarık Sezer, Kral TV Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay, ve Altın Güvercin Düzenleme Kurulu Başkanı Ali Rıza Türker'den oluşuyor. Finalistler, Kuşadası'na gitmeden önce İstanbul'da Büyük Yarışma Orkestrası'yla ilk provalarını gerçekleştirecek. Düzenlemeleri tamamlanan eserler Kuşadası'nda da iki kez prova yaptıktan sonra, 5 Haziran Cumartesi akşamı büyük finalde performanslarını sergileyecek. "Kuşadası 2010 Altın Güvercin Müzik Yarışması Büyük Orkestrası", Metin Özülkü tarafından yönetilecek. Yarışmanın ödül sahipleri ise, müzik otoritelerinden oluşan teknik jürinin yanı sıra, halk jürisinin oylarının birleşiminden çıkan sonuçlarla belirlenecek. Yarışma sonunda

birinci olan besteye Altın Güvercin Ödülü ve 20 bin TL, ikinci besteye, Gümüş Güvercin Ödülü ve 10 bin TL, üçüncü besteye Bronz Güvercin Ödülü ve 5 bin TL verilecek. Beste yarışması olmasına rağmen şarkıcı performanslarının ciddiye alınması nedeniyle Türk müzik

sektörüne büyük değerler kazandıran Kuşadası Altın Güvercin Müzik Yarışmasında bu yıl ilk kez" En Başarılı Yorumcu Ödülü" de verilecek. Finaldeki "En Başarılı Yorumcu" büyük jürinin verdiği oylar sonucu belirlenecek.

BARIŞ MANÇO ÖDÜLÜ ZÜLFÜ LİVANELİ’NİN

Geçmişte bu yarışlara katılarak ünlü olan sanatçılar arasında Fatih Erkoç, Aşkın Nur Yengi, Suavi, İzel-Çelik-Ercan, Suat Suna, Metin-Eda Özülkü, Harun Kolçak, Cem Karaca, Burak Uçkun, Asya, Burhan ve Serhan Şeşen, Ajlan Büyükburç gibi isimler yer alıyor. Festival döneminde bir başka ödül ise, Barış Manço adına verilecek. Geçtiğimiz yıllarda

Atilla Özdemiroğlu, Sezen Aksu, Kayahan "Mazhar-Fuat Özkan"ın aldığı "Barış Manço Onur Ödülü" bu yıl Manço ailesinin de görüşüyle müzik sektörüne kalıcı hizmetler sağlayan Zülfü Livaneli'ye takdim edilecek.

KUŞADASI FESTİVALİ’NDE YILDIZ YAĞACAK

Altın Güvercin Müzik Yarışması, "Kuşadası Festivali 2010" etkinlikleri siçinde yer alacak. 31 Mayıs-5 Haziran 2010 haftasında düzenlenecek festivalde Altın Güvercin Finali, Kuşadası Stadı'nda yapılacak. Bir hafta sürecek festivalde, beach voleybol karşılaşmaları, sokak

şenlikleri, birçok kokteyl ve meydan konserleri yer alacak. Festival kapsamında 1 Haziran Ahmet Koç ve Edip Akbayram, 2 Haziran Gripin ve Hayko Cepkin, 3 Haziran Feridun Düzağaç ve Göksel, 4 Haziran'da ise Mustafa Ceceli Kuşadası İsmail Cem meydanında konser verecek.

FİNALDE YARIŞACAK 10 ESER BELİRLENDİ

Yarışmanın 10 finalisti ve parçaları: 1- Arkadaşca(Besteci: Erim Ardal, Söz Yazarı ve Solis: Yıldız Asyalı), 2- Dön(Besteci ve Söz Yazarı: Caner Yemez, Sölist: Cem Doğangil), 3- Eller Yansın( Besteci, Söz Yazarı ve Solist: Selen Bağcı), 4- Hayali Cihana Değer( Besteci: Serpih Günseli, Söz Yazarı: Uğur Babürhan, Solist: Barış Kömürcüoğlu),5- Hiç Eğilmedim(Besteci ve Söz Yazarı: Selehattin Erhan, Solist: Gökhan Esen), 6- Kapat Gözünü(Besteci, Söz Yazarı ve Solist: Koray Özkul), 7- Ne Fark eder ( Besteci: Selim Çaldıran, Söz Yazarı ve Solist: Eda Pala- Resurreccion), 8- Tuzak ( Besteci, Söz Yazarı ve Solit( Ş. Tuğçe Renda), 9- Söz Veremem ( Besteci, Söz Yazarı ve Solist: Sevda Karababa), 10- Yanımda Kal( Besteci: Hakan Süersan, Söz Yazarı: Hakan Süersan- Onur Mete, Solist: Onur Mete) Yedekler: 1- Gelgit ( Besteci, Söz Yazarı ve Solist: Sonay Akçen), 2- Korkum Yok (Besteci, Söz Yazarı ve Solist: Gözde Ural Üstüner)

ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
ALTIN GÜVERCİN BESTE YARIŞMASI VE FESTİVALİ 1 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2010 Salı 13:42:05
Güncelleme :18 Mayıs 2010 Salı 16:42:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Murat IP: 88.253.138.xxx Tarih : 18.05.2010 17:44:44

Sayın başkanımız ve yetkililer bir de bu Kuşadasının çözüm bekle-yen sorunlarına çare üretmek için uğraş sarfetseler.Acaba bu Altın Güvercin Festivalinden kimler ne oranda fayda götürecek. (pardon görecek)